Wat je kunt dragen als je weg bent van Wednesday’s signature style

Van chunky loafers tot leren jassen.

Lees ook

Ook zonder Netflix-abonnement kun je het succes van de serie Wednesday niet gemist hebben. The Addams Family spin-off brak in de verschijningsweek al het record van meest bekeken uren binnen een week (a whopping 341,2 miljoen uur!). En nu zijn we niet alleen onder de indruk van de verhaallijn – die overigens pretty amazing is – maar óók van Wednesday’s kledingstijl.

De stijl van Wednesday

Verscheidene actrices hebben door de jaren heen de rol van Wednesday vertolkt; van Lisa Loring tot Christina Ricci. Een ding veranderde echter nooit aan Wednesday: haar kledingstijl. Wednesday Addams ‘uniform’ bestond altijd uit zwarte jurken met lange mouwen met witte pelgrimkragen, gecombineerd met haar kenmerkende gitzwarte pigtails. Daar moest verandering in komen, vond costume designer Colleen Atwood, die actrice Jenna Ortega  kleedde voor deze nieuwe Netflix-serie.

Atwood wilde de stijl van Wednesday “in de door TikTok beïnvloede wereld van vandaag brengen”. De kostuumdesigner vertelt aan Refinery29 dat ze hiervoor werd geïnspireerd tieners en door street style in Londen, de stad waar ze woonde terwijl ze aan de kostuums werkte.

“Ik heb het gevoel dat dit een verse kijk op de stijl is”, vindt Atwood. “Voor mij is het meer een grafische nevenschikking van licht, grijs en zwart waardoor ze er echt eigentijds uitzag, waardoor het niet leek alsof ze uit een andere tijdsperiode kwam.”

Trends

In de serie zien we Wednesday Addams onder andere chunky loafers dragen. “Een van de toptrends van vandaag de dag”, stelt Atwood. Ook liet de kostuumdesigner zich inspireren door een andere trend die al een tijdje in is: dark academia.

Atwood vond het belangrijk om eigentijdse designs op te nemen in de garderobe van het karakter. In aflevering 4 draagt Wednesday een zwarte jurk naar het schoolfeest (you know which one we’re talking about). Deze jurk is afkomstig van het designermerk Alaïa, die Atwood per toeval tegenkwam in een winkel in Londen. “Het was gewoon de perfecte stof en het was helemaal modern.”

De Alaïa prom dress.

Ook droeg Wednesday in de serie outfits die we zo op straat tegen zouden kunnen komen. Denk aan haar colorblocked trui en een cropped leren jas. Of een zwart-wit gestreepte top die ze onder een zwarte oversized hoodie droeg. Allemaal items die we onszelf ook wel zien dragen. Wij delen hieronder hoe je een dosis Wednesday aan je eigen dagelijkse garderobe kunt toevoegen.

Van zwarte chunky loavers, tot zwarte jurken en van colorblocked truien tot leren jassen. En uiteraard kun je die zwarte items gewoon combineren met de kledingstukken die je al hebt. Een all-black outfit kan leuk zijn, maar hoeft natuurlijk niet.

Zwart-wit colorblocking

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cate (@cestc8)

De zwarte chunky loavers

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CHANEL MCKINSIE (@chanelmckinsie)

Leren jassen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sasha Mei (@sasha.mei)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Zwarte jurken

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CASSANDRA KLATZKOW (@cassklatzkow)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hoai Anh Runway (@hoaianhrunway)

Kragen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @camillecharriere

Jenna’s favoriet

In een interview gepubliceerd op Netflix’ Tudum deelde actrice Jenna Ortega welke outfits haar favorieten waren tijdens het filmen van Wednesday. Onder andere de lerenjas-look vond ze fantastisch, en net zoals wij was ze ook helemaal weg van haar Alaïa prom dress. “Ik vond het leuk dat het er een beetje gescheurd uitzag”, vertelde ze daarover. “De jurk was echt heel erg mooi. Ik vond het mooi dat het een classic silhouette was. De cut-out voelde erg fifty’s en erg vrouwelijk. Het was ook heel cool dat de jurk een kraag had.”

Bron: Refinery29 | Beeld: Netflix (Wednesday) Instagram

Laatste nieuws

Zie ook