Dit zijn dé zeven dingen die jouw home gym perfect maken

Vanwege de pandemie zijn veel sportscholen een lange tijd dicht geweest. Hierdoor hebben veel mensen thuis of in de buitenlucht moeten sporten. Steeds meer mensen zijn inmiddels een fan geworden van een home gym. Ben jij ook van plan om de perfect home gym te krijgen? Dan is het zeker verstandig om dit artikel goed door te nemen. We vertellen je hier namelijk precies welke zeven dingen je dient te hebben om een optimale sportruimte thuis te hebben. Op deze manier blijf je zeker fit!

Alles begint met een loopband

In de eerste plaats is het handig om een loopband in je home gym te hebben. Met de beste loopband voor thuis zul je namelijk heerlijk cardio kunnen doen voor je workout of je begint langzaam, als warming-up. Vanzelfsprekend kun je ook buiten hardlopen. Maar wat als het buiten erg slecht weer is? Dan ben je ineens een stuk minder gemotiveerd. Met een loopband ben je nooit meer afhankelijk van externe omstandigheden. Wanneer jij dus er zeker van wilt zijn dat je geen smoesjes jezelf aan zal praten om cardio te vermijden, is een loopband zeker een goede optie voor je home gym en word je een pro in hardlopen.

Roeien is een uitstekend alternatief

Ben jij geen fan van hardlopen? Dan is roeien een prima alternatief. Met de beste roeitrainer voor thuis kun je op een andere manier aan je cardio komen. Roeien is zowel een upper- als lower body workout. Hierdoor krijg je dus in slechts één oefening de hele boven- en onderkant getraind van je lichaam. Vooral bij interval trainingen is roeien dan ook ideaal. Verder is roeien ook nog eens erg geschikt als je last hebt van pijnlijke gewrichten.

Onderschat yogamatten niet

Tevens is het handig om een yogamat aan te schaffen. Deze mat is natuurlijk ideaal wanneer je yoga of pilates doet, maar ook voor vele andere workouts. Met de juiste yogamat kun je zo comfortabel mogelijk trainen en oefeningen uitvoeren. Zorg er wel voor dat je een mat kiest waar jij je goed bij voelt. Als bonus is een yogamat ook handig bij verschillende oefeningen die je van je fysio hebt gekregen. Onderschat het belang ervan dus zeker niet.

Zorg dat je een squat rek hebt

Als vierde is het belangrijk om een squat rek voor je home gym te hebben. Een squat rek is uitstekend geschikt voor squats en andere lower body oefeningen. Ook wordt deze veel gebruikt door powerlifters. Met een squat rek voer je als het ware dezelfde oefening uit die je in de sportschool zou doen. Vergeet dan ook niet om voldoende gewichten en andere spullen te kopen om jezelf goed te trainen. Een ander voordeel is dat je met een squatrek ook veel andere oefeningen kunt uitvoeren.

Kleine accessoires zoals elastische banden helpen ook mee

Daarnaast is het handig om kleine accessoires te hebben. Denk hierbij aan elastische banden, kettlebells, een foam roller en dergelijke items die je thuis gebruikt. Deze items zijn ideaal voor verschillende workouts en oefeningen. Met behulp van deze accessoires kun je thuis bijna alle soorten programma’s afwerken zoals je in de sportschool zou doen.

Zorg voor een goede vloerbedekking

Iets wat veel mensen over het hoofd zien is vloerbedekking. Als je een home gym hebt, dan is dit wel een goed idee om voor elkaar te krijgen. Een goede vloerbedekking absorbeert geluid en biedt extra comfort tijdens het sporten. Ook zou je hierbij kunnen denken aan een antislipmat die je helpt om jezelf in balans te houden tijdens het sporten. Met behulp van een goede vloerbedekking kun je thuis comfortabeler sporten. Bovendien doe je ook buren hiermee een plezier doordat ze geen last hebben wanneer je gewichten op de vloer laat vallen.

Motivatie met een goede muziekinstallatie

Tot slot is het ook belangrijk om een goede muziekinstallatie te hebben. Motivatie is immers als je thuis traint heel erg belangrijk. Een goed muziekje helpt jou bij het uurtje sporten. Kies voor een installatie met genoeg volume en zorg er ook voor dat de muziek niet te hard staat, want je wilt natuurlijk geen schade aanrichten aan je gehoor. Wanneer je eenmaal de juiste installatie hebt, kun je jouw home gym volledig naar jouw wensen inrichten.

Al met al zijn deze zeven items essentieel voor je home gym. Zorg er dus voor dat jij in ieder geval deze accessoires bij elkaar hebt om zo een geschikte sportplek te creëren. Je bent dan ook geen seconde meer afhankelijk van het weer of andere externe factoren om jouw workout te kunnen doen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ubari. 

Beeld: Dane Wetton (Unsplash)