Recept: zo maak je de vegan cheesy popcorn van Cameron Diaz

En daar drinkt ze het liefst een mousserende wijn bij.

Een filmavond kan pas echt een succes worden als je heerlijke snacks paraat hebt. Cameron Diaz denkt daar net zo over: zij eet dan het liefst een cheesy popcorn. Wij hebben het recept!

Wijn en popcorn

Tijdens een filmavondje met vriendinnen scoren de films met Cameron Diaz erin vaak goed: The Holiday, The Other Woman, My Sister’s Keeper, In Her Shoes, What Happens In Vegas, en zo kunnen we vaak nog wel even doorgaan. En als je dan toch een film met Cameron kijkt, eet en drink daar dan ook haar favoriete snacks bij: een vegan cheesy popcorn en Avaline wijn.

Avaline wijn is het wijnlabel dat Cameron Diaz samen met Katherine Power in het leven blies. De twee vriendinnen hebben verscheidene wijnen opgenomen in het assortiment: van sparkling tot cabernet sauvignon tot grenache blanc. En eerstgenoemde drinken Cameron en Katherine graag met Camerons kaaspopcorn tijdens een filmavondje: “We houden van de manier waarop onze droge crisp sparkling wijn samengaat met deze movie night staple”. Op de Instagrampagina van Avaline deelde de actrice het recept.

Het recept

Dit heb je nodig voor de popcorn:

  • (Popcorn)maiskorrels
  • Olijfolie
  • Een diepe pan
  • Een theedoek

Dit heb je nodig voor de toppings: 

  • Zout
  • Edelgistvlokken (een plantaardig alternatief voor een kazige smaak)
  • Hete saus (Camerons favoriet is de Cholula hete saus, al is deze saus optioneel).

Zo maak je het: 

  1. Schenk royaal olijfolie in een pan. Voeg de maiskorrels toe en zorg ervoor dat ze allemaal bedekt zijn met een laagje olijfolie.
  2. Zet een passende deksel op de pan en laat dit opstaan op middelhoog vuur tot de maiskorrels beginnen te poppen. Schud de pan niet.
  3. Wanneer je popcorn begint te poppen, druk de deksel dan naar beneden met behulp van een theedoek.
  4. Merk je dat het al minder begint te poppen? Zet de warmtebron waarop de pan staat uit en laat de deksel nog even op de pan zitten.
  5. Voeg daarna zout, edelgistvlokken en hete saus naar smaak toe.
  6. Serveer meteen. Geniet ervan!

Bron: Instagram Avaline | Beeld: The Holiday 

Laatste nieuws