Zoveel kost het om je te kleden als de personages in Emily in Paris

De Schiaparelli jas die Camille draagt in aflevering vier? Daar leg je twee royale maandsalarissen voor neer.

Niemand kijkt Emily in Paris om z’n realistische aspecten. Toch trekken we af en toe een wenkbrauw op als de personages – twenty somethings met toffe, maar heus geen miljoenenbanen – weer de zoveelste designeroutfit uit de kast trekken.

Dure stukken

Emily’s (Lily Collins) liefdesleven mag dan een zootje zijn, maar haar kledingkast is dat absoluut niet. Evenals de garderobes van Mindy Chen (Ashley Park) en Camille (Camille Razat), daar hangen een aantal prachtige designerstukken in. En ‘een aantal’ is een behoorlijke down play aan onze kant. In elke aflevering dragen de hoofdpersonages prachtige, maar ook dure kleding. In saison un spotten we Emily bijna elke keer op Louboutin’s. En die kosten wat.

Nu zijn wij niet de enigen die benieuwd zijn hoeveel de mode precies kost. Het Instagramaccount Emily in Paris Outfits deed de research. Het t-shirt dat Emily droeg in aflevering 1 van seizoen 3 (die ene waarin ze slíép), die kost 240 dollar. Dat was uiteraard een van de goedkopere outfits.

Dure smaak

Bovenstaande outfits bij elkaar opgeteld kosten een behoorlijke duit. Oké, niet alle prijzen stonden erbij, maar de prijzen die wel bekend waren hebben we even bij elkaar opgeteld: 19.446 dollar (€18.332 euro!). En dit is dan alleen nog maar Emily’s zomergarderobe.

En overigens heeft niet alleen Emily een dure smaak. Ook Camille, Mindy en Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu) kunnen er wat van.

Heerlijk

Hoewel we ons nog steeds afvragen hoe een twenty something een garderobe als die van Emily kan veroorloven, smullen we van de serie. En wij zijn niet de enigen: de show staat nog maar een paar dagen op Netflix en heeft nu (alweer) de nummer 1 positie bereikt. De stad, de verhaallijnen én de couture, we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Bron: Instagram Emily in Paris Outfits | Beeld: Emily in Paris (Netflix), BrunoPress, Instagram 

Laatste nieuws