Ha: met deze tips heb je altijd iets om aan te trekken

Een vraag die geregeld voorbijkomt: ‘Wat moet ik aan!?’ Hoewel je iedere dag op je best en als jezelf voor de dag komt, zijn er zo van die dagen dat je het gewoon niet weet. Je hebt geen zin in je lievelingstrui – of dat heb je wel, maar die is niet netjes genoeg voor een feestje of voor het werk – maar ook niet in die ene blouse. Waarom je even niet weet wat je aan moet of wil, kan komen door het feit dat je bent uitgekeken op je kleding. Of je weet niet goed wat je in een bepaalde situatie het beste kan dragen. Met deze tips kom je altijd goed voor de dag.

 

Basisgarderobe

Er zijn twee dingen die iedere vrouw in haar garderobe moet hebben: een zwarte broek en een zwart jurkje. Deze vormen namelijk de basis voor iedere outfit. Ga je dameskleding kopen dan raden we aan om in ieder geval in een mooie zwarte broek en zwart jurkje te investeren. Zwart kan je namelijk casual, zakelijk en feestelijk dragen. Bovendien combineert het gemakkelijk met allerlei kleuren. Een zwarte top, zoals een zwarte blouse, trui of shirt mogen daarom eigenlijk ook niet ontbreken. 

Casual outfit

Een casual outfit kan eigenlijk uit van alles bestaan, behalve je pyjama, want daar slaap je in (is wel heel casual natuurlijk). Casual kleding is comfortabel en draag je bijvoorbeeld naar school of als je een dagje uit gaat. Jeans, T-shirt, hoodie of trui behoren tot de casual kleding. Sneakers erbij en je bent klaar om te gaan. Ook casual zijn zwierige rokjes, leggings, sportieve T-shirt jurkjes, gebreide jurken en een lekkere oversized sweater. Sportieve kleding valt tevens onder de casual outfits. Toch is het goed om te kijken of een sportbroek wel past bij de casual gelegenheid.

Werkkleding

Het ligt natuurlijk helemaal aan waar je werkt, wat je aantrekt. Werk je op een kantoor dan is formele en zakelijke kleding heel belangrijk. Een mooie pantalon of een kokerrok kunnen dan de basis van je outfit vormen. Combineer dit met elegante schoenen en een mooie blouse of polo voor een stijlvolle look. Een mooie gebreide trui past tevens goed bij een zakelijke outfit. Colberts voor dames zijn tevens een aanrader. Mag het iets losser, dan kun je de kokerrok en pantalon inwisselen voor mooie jeans – zonder gaten en scheuren – of een wat lossere rok. Deze kledingtips passen ook als je gaat solliciteren voor een nieuwe baan. Dress to impress en draag kleding waar jij je prettig invoelt, maar die ook passen bij het bedrijf. Met een beetje research heb je dat zo uitgevonden. Sommige bedrijven hebben kledingvoorschriften, dat maakt de keuze voor je kleding in de ochtend een stuk gemakkelijker.

Feestelijke outfits

Feestje? Trek je mooiste outfit maar uit de kast. Toch? Er zijn veel verschillende soorten feestjes en je hoeft niet altijd in een galajurk te verschijnen. Natuurlijk doe je wel wat extra’s. Zo zou je die ene blouse die je voor het werk gebruikt ook best aan kunnen doen als je naar de verjaardag van je beste vriendin gaat. Ga je iets speciaals doen, zoals uit eten bijvoorbeeld, dan is een jurkje heel geschikt. Avondje stappen? Iets met glitters is dan nooit verkeerd. Naar een bruiloft mag je je best in een elegante jurk steken. Als daggast kies je voor een avondjurk of cocktailjurk. Ga je naar het feestje dan kun je een jumpsuit, pantalon met feestelijke blouse of een mooie, stijlvolle jurk aan doen. Net waar jij je het meest comfortabel in voelt. 

Date night!

Ga je een avondje uit met je lief dan mag je ook echt wel alles uit de kast halen om goed voor de dag te komen. Zo kun je kiezen voor een feestelijk, elegant jurkje. De blouse met een rokje mag uiteraard ook. Ga je iets samen doen, zoals een avondje bowlen of naar de film, dan is het wellicht fijner om een pantalon aan te trekken. Dat geeft je toch meer bewegingsvrijheid en staat net zo sexy met hakken.

Draag wat bij je past

De beste tip voor het kopen van dameskleding is dat je draagt wat bij je past. Ben je geen polo-type, draag dit dan niet. Is een mantelpakje niets voor jou? Zorg dan dat je enkele stijlvolle, zakelijk te dragen jurkjes in huis hebt die je tevens kan dragen naar een feestje. Zo sla je twee vliegen in één klap. Binnen iedere stijl zijn er verschillende kledingstukken te vinden die perfect aansluiten bij je smaak. Ga daar dan voor, want als jij je lekker voelt in de kleding die je draagt, dan kom je altijd goed voor de dag.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Tamara Bellis (Unsplash) 

Laatste nieuws