Vooruitblik: waar we naar uitkijken in het nieuwe jaar

Cheers to the new year!

Het duurt niet lang meer. Al over een paar dagen proosten we om middernacht op het nieuwe jaar. En maak er maar een goede toast van, want we verwachten veel van 2023. Dit zijn enkele dingen waar we naar uitkijken.

Normale bruiloften (+ prachtige wedding looks)

Je zou het bijna vergeten, maar 2022 begon niet coronamaatregelen-vrij. 2023 begint gelukkig beter. Er wordt verwacht dat bruiloften dit jaar niet meer verstoort zullen worden door het virus. Niet alleen zorgt het voor veel feestvreugde, maar ook voor nieuwe trends. Veel designers en bruiden gaan voor een ander soort look: pakken. Vorig jaar werd er op internet 125 procent meer gezocht naar trouwpakken voor vrouwen.

Speeddaten is terug

Speeddaten was back in the day enorm populair, maar deze vorm van afspreken krijgt een comeback. Datingapps experimenteren momenteel volop met deze vorm van daten. Zo test Bumble momenteel een feature waarbij je een kort gesprek met iemand voert, zonder elkaars foto te zien. Tinder is bezig met iets soortgelijks: de Fast Chat: Blind Date. Je beantwoordt dan een aantal vragen en vervolgens word je gematcht aan iemand met wie je kunt chatten.

Concerten

Er zijn zóveel getalenteerde muzikanten, en menigeen staat volgend jaar op de Nederlandse bühne. Coldplay speelt aankomende juli meerdere dagen in de Johan Cruijff ArenA en meerdere artiesten zullen volgend jaar de Ziggo Dome op z'n kop zetten. Denk aan onder anderen Robbie Williams, Lizzo, Bring Me The Horizon, Måneskin, Lewis Capaldi, Stomae, Depeche Mode, Kiss, Maroon 5, Celine Dion en Blink 182.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lizzo (@lizzobeeating)

Barbie

Margot Robbie als Barbie en Ryan Gosling als Ken? Dat klinkt als een film die we moeten zien. Het duurt nog even, maar in juli verschijnt eindelijk Greta Gerwig's Barbie. Langzaamaan horen we steeds meer over de film en we kunnen nu al niet wachten!

https://www.youtube.com/watch?v=THTKY5h0Fd8 

Trains over planes

We willen in 2023 blijven reizen, maar graag wel een beetje duurzaam. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van het Europese treinnetwerk. Vanaf mei kunnen we bijvoorbeeld met de nachttrein van Brussel (via Amsterdam) naar Berlijn reizen.

Nog wat verder vooruit: de Solheim Cup

2023 gaat een fantastisch jaar worden, maar er zijn ook veel ambitieuze plannen voor de jaren daarna. Zo komt de Solheim Cup in 2026 naar Nederland! En wat vinden we het tof dat het grootste internationale golfevenement voor vrouwen in Nederland zal plaatsvinden in september 2026. Ook de locatie is al bekend: op Bernardus Golf in Cromvoirt (vlakbij Den Bosch) gaan de 12 beste golfsters uit Europa en de 12 beste golfster uit Amerika de strijd met elkaar aan tijdens dit drie daagse event. Ontzettend tof, want het is de eerste keer dat zo'n prestigieus evenement in het vrouwengolf op Nederlandse bodem plaatsvindt.

Openingsbeeld: Roberto Nickson (Unsplash)