Lekker warm: zo draag je de double knit-trend

De knusse trend die je deze winter wilt dragen.

Er zijn weinig items die een net zo prominente rol in de wintergarderobe spelen als een gebreide trui. Het is nu eenmaal een staple. Het item is warm en het ziet er prachtig uit. En wie haar knitwear game naar een nog hoger niveau wil tillen, kan zich de double knit-trend aanmeten.

Double knit

De truien met een hoog 'door je oma gebreid'-gehalte zijn al langere tijd passé. Gebreide items lijken met de jaren steeds populairder te worden. We zien ze namelijk steeds vaker terug in het straatbeeld. Denk aan slinky knits, zoals dunne truien, dun gebreide broeken of knitted dresses. En fashionista's combineren verschillende gebreide items steeds vaker met elkaar: de double knit-trend.

Het fijne aan deze trend is dat-ie comfortabel en fashionable is. Model Rosie Huntington-Whiteley en verscheidene influencers zijn al om. Eerstgenoemde gaat voor een 3-piece co-ord die er chic en elegant uitziet. Maar ook kleurrijke gebreide items kun je met elkaar combineren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Liene Meneve (@liene)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NAVYGREY (@navygrey.co)

Just the top

Vind je het iets te veel van het goede om een broek of rok te combineren met een gebreide top? Dan kun je deze trend ook dragen door enkel een dunne knitted trui met een gebreide cardigan te combineren. Easy does it! 

Bron: Coveteur | Beeld: BrunoPress, Instagram