Marie Claires weekendtips

Van tentoonstellingen tot vuurwerk pop-up stores voor het goede doel.

Heb je ondanks het oudejaarsweekend nog niets gepland, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Abstractalizm in art'otel Gallery

Gek op kunst? In de art'otel Gallery in Amsterdam kun je de onlangs geopende tentoonstelling Abstractalizm bekijken. Verwacht een combinatie van abstracte kunst en urban culture. Oftewel: felle kleuren, abstracte patronen en een energiek lijnenspel. De tentoonstelling is samengesteld door zeven kunstenaars van Nederlandse en buitenlandse bodem, onder anderen Michelle Hoogveld, Mr June en NNAMARI. Gratis te bezoeken.

Wanneer:

Tot en met 30 maart 2023.

Waar:

art'otel gallery, Prins Hendrikkade 33, Amsterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door art'otel (@artotel)

Vuurwerk met een mooi doel

Tijdens oud een nieuw gaat er vaak een hoop vuurwerk de lucht in. Niet alleen slecht voor het milieu, maar jaarlijks verwonden ook vele mensen zich eraan. Feelgood Vuurwerk komt met een leuke en mooie oplossing. Aan de voet van de A'DAM Toren opent 28 december de Feelgood Vuurwerk pop-up shop: een vuurwerkwinkel zoals vroeger. In de shop – maar ook online – kun je een vitueel vuurwerkpakket kopen. Door een virtueel Feelgood Vuurwerkpakket te kopen, steun je automatisch de Sheltersuit Foundation, een organisatie dat slaapzakjassen maakt voor daklozen.

Wanneer:

Van 28 december tot en met 31 december.

Waar: 

A'DAM toren, Amsterdam (of de Feelgood Vuurwerkwebsite)

Dior Boutique op de Dam

Prachtige Dior items shoppen kan nu ook in het hart van Amsterdam. Op de Dam opende het modehuis een nieuwe Boutique waar de prachtige collecties van Dior samenkomen: denk onder andere aan de Cruis 2023 collectie. Ook kun je er iconische tassen als de Saddle shoppen of de prachtige Dior Book-tote.

Beeld: ©JONATHAN TAYLOR

Bingen

Dit jaar valt nieuwjaarsdag op een zondag. Heb je he-le-maal geen zin om wat te doen en wil je graag een beetje bijkomen van new years eve? Dan valt er gelukkig genoeg leuks te streamen. Op Netflix kijk je sinds deze week Zwanger & Co en Happy Nous Year. Prime breidde diens aanbod uit met Boiling Point en Cordelia en op Disney+ kun je het eerste seizoen van The Deep End en het eerste seizoen van Boston Legal streamen.

Openingsbeeld: BrunoPress