7 makkelijke manieren om je puffercoat stijlvol te dragen

De jas van dit seizoen domineert het straatbeeld – en dat snappen wij heel goed!

Of je er nou fan van bent of niet: de puffercoat is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het zit comfy en niet te vergeten: het is ook nog eens lekker warm. En op deze manieren draag je ‘m ook nog eens stijlvol!

Puffercoat 101

De puffercoat komt in verschillende varianten voor. Zo zijn we allemaal bekend met de quilted jassen, die de afgelopen seizoenen opnieuw zijn opwachting maakte. Maar zo heb je ook de daadwerkelijke puffercoat, die door haar dikte perfect is voor koude temperaturen – die we in december en januari maar al te goed kennen.

Tot slot heb je het bomberjack, die door haar donzen binnenkant voor alle seizoenen geschikt is. Zoals we bij Yara Michels regelmatig spotten op Instagram. Al deze jassen zijn heerlijk warm, maar stijlvol allerminst. Door de oversized fit kun je namelijk groter lijken, en word je fabulous outfit een beetje overschaduwd.

#puffercoatinspiratie

Maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn, weten we uit ervaring. Zo’n comfortabel dekbed – zoals we de jas eigenlijk zien – kan er namelijk nog steeds stijlvol uitzien. En hiervoor hoef je alleen maar af te kijken bij de fashion girls op Instagram. Benieuwd welke outfits zij verzinnen? Scroll dan naar beneden voor zeven inspirerende looks!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robyn Hart-Winks (@robynhartwinks)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trust Me, Buy This (@trustmebuythis)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Francesca Saffari (@francescasaffari)

Liever minder oversized? De combinatie van een longline puffer met een midi-dress geeft je alsnog een silhouet!

Variatie is key

Met verschillende soorten puffercoats, kun je dus heel makkelijk variëren. Combineer bijvoorbeeld de longline puffer met een midi-jurk of een cropped jeans en chunky boots. Of stijl het met een monochrome look, zoals we bij Claudia Berresford zagen. Classy and chic!

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws