Marie Claires weekendtips

Van een indrukwekkende lichtkunstinstallatie tot een nieuwe cocktailbar.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bar Hachi

Amsterdam is een leuke cocktailbar rijker. Bij cocktailbar Hachi kun je genieten van bijzondere cocktails, een spin & win, een goede dosis humor en een funky interieur. Bovendien vertelt elke cocktail ook nog eens een indrukwekkend verhaal.

Wanneer:

Elke dag van 19.00 – 3.00 uur (vrijdag en zaterdag tot 4.00 uur)

Waar:

Albert Cuypstraat 18, Amsterdam

Beeld: Emiro Smolders

Vrouwenmoord

Wist je dat iedere acht dagen een vrouw in Nederland wordt vermoord? Bij zes op de tien is de dader hun man, vriend of ex-partner. Nederland staat (gelet op het aantal inwoners) in de top 3 van Europese landen wat betreft vrouwenmoord. Als verslaggever voor Hart van Nederland maakt Esther Monsma met regelmaat nieuwsitems over Femicide. Een onderwerp dat vaak maar kort wordt aangestipt in de media.

Esther Monsma heeft daarom de podcast Vrouwenmoord opgenomen. Hierin vraagt ze zich af hoe het kan dat zoveel vrouwen worden vermoord en waarom hier zo weinig tegen te doen is. Maar ze zal vooral ingaan op wie de vrouwen zijn die dit is overkomen. Zo praat ze in vier afleveringen met nabestaanden en vrouwen die een moordaanslag van hun ex hebben overleefd.

De eerste aflevering van Vrouwenmoord is nu te beluisteren bij Hart Van Nederland, Spotify, Apple Podcasts, Google podcasts of Juke. 

SORA

Voor een spectaculaire audiovisuele lichtkunstinstallatie moet je vanaf begin januari in de Westergasfabriek in Amsterdam zijn. SORA, van het creatieve collectief NONOTAK, sleept je mee in een etherische, droomachtige wereld. Iets waar je niet teveel over moet praten, maar gewoon moet beleven. 

Waar:

Westergasfabriek, Amsterdam

Wanneer:

Van 6 januari tot en met 5 februari 

Bingen

Heb je zin om juist lekker op de bank te liggen om een film of serie te kijken? Dan hebben we nog een paar fijne kijktips voor je. Zo staat de serie Kaleidoscope (die je in elke gewenste volgorde kunt kijken) en de feelgoodfilm Victoria & Abdul sinds kort op Netflix. Op SkyShowtime is vanaf 7 januari de mysterieuze thrillerserie Souls te bekijken, en is Lizzo: Live in Concert vanaf nu te zien bij HBO Max. Veel kijkplezier!

Beeld: BrunoPress