Zo vind je de perfecte winterjas

Wanneer de temperatuur buiten daalt, is het tijd om de winterjas weer van zolder te halen. Waar dit voor de één een dikke nepbontjas is, kiest de ander voor een ietwat subtielere jas. Kortom, smaken verschillen. Speciaal daarom hebben wij een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste jas, want in de huidige tijd waarin we letterlijk alles doen, kun je niet alleen een verschillende brokers met elkaar vergelijken via Brokerfolio.com, maar kun je natuurlijk ook gewoon een winterjas online scoren. Kortom, mogelijkheden genoeg dus. Ben jij nu op zoek naar een nieuwe jas voor deze winter, dan hebben wij handige tips voor je!

Bepaal het budget

Het is belangrijk om een budget te bepalen voordat je op zoek gaat naar een winterjas. Dit kan je helpen om gerichter te zoeken en te voorkomen dat je te veel uitgeeft aan een jas. Bovendien zijn er winterjassen beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus er is altijd wel iets dat binnen je budget past.

Bij het bepalen van je budget kun je rekening houden met een aantal dingen. Ten eerste kun je kijken naar hoeveel u per maand aan kleding uitgeeft, en hoeveel je hiervan kunt besteden aan een winterjas. Ook is het verstandig om te kijken hoeveel je wilt en ook kunt betalen voor een nieuwe jas

Verder is het ook aan te raden om na te gaan hoe vaak je de winterjas gaat gebruiken en hoe lang je verwacht dat de jas meegaat. Als je bijvoorbeeld een winterjas nodig hebt voor een reis naar een koud land, wellicht meer uitgeven aan een hoogwaardige jas die je lange tijd kunt gebruiken. Overigens is aandelen kopen in het bedrijf indien ze deze uitgeven vaak een betere investering dan een dure jas.

De kleur

Nadat het budget is bepaald, kan de zoektocht beginnen. Belangrijk is om alvast goed na te denken over de kleur van de jas die je graag zou willen. Wat we vaak zien, is dat het verstandig is om een neutrale kleur jas te kiezen. Dit heeft namelijk als grote voordeel dat je deze dan praktisch overal bij kunt dragen. Kies je voor een uitgesproken kleur, dan kan het natuurlijk zijn dat de jas niet altijd matcht bij de rest van je outfit. Om er dan twee aan te schaffen gaat de meesten ook weer net iets te ver. Wanneer we het hebben over een neutrale kleur, dan bedoelen we vaak de kleuren grijs, zwart of beige. Met deze kleuren is namelijk praktisch alles te combineren.

De juiste maat

Nadat een geschikte kleur hebt gevonden en ook het budget hebt vastgesteld, is het goed om na te denken over de maat. De kans dat je namelijk direct aan de haal gaat met de maat die je normaal ook van kleding hebt, die is natuurlijk vrij groot. Echter is het wel goed te weten dat je onder een winterjas vaak ook nog dikke kleding draagt. Het is daarom dan dus ook aan te raden om tijdens het passen de kleding aan te doen die je normaal ook onder de winterjas zou aantrekken. Vaak is dit een trui of andere kledingstuk die wat dikker is dan normaal.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een Brokerfolio. 

Beeld: Unsplash (Eugene Chystiakov)