Rise of the Pink Ladies: de trailer van de Grease-prequel is nu te bekijken

Grease is the world.

Lees ook

Tijdens het kijken van Grease mochten we dan wel weg zwijmelen bij het liefdesverhaal van Danny Zuko en Sandy, maar het waren the Pink Ladies die Rydell High domineerden. En precies over deze sterke jonge vrouwen verschijnt binnenkort een Grease-prequelserie.

Het plot

De prequels schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Eentje waar we zeker enthousiast over zijn is die van Grease genaamd Rise of the Pink Ladies. En het wordt meer dan zo’n standaard oorsprongsverhaal waarin we de karakters enkel elke dag roze jasjes aan zien trekken.

Het verhaal zal draaien om de opkomende vriendschap en status van the Pink Ladies. “Voordat rock ‘n’ roll heerste en voor de T-Birds de coolste jongens van school waren, durfden vier fed-up outcast girls plezier te hebben onder hun eigen voorwaarden, waarmee ze een morele paniek veroorzaken die Rydell High voor altijd verandert”, aldus de omschrijving van Variety.

Voorheen werden de rollen van the Pink Ladies vertolkt door Stockard Channing, Didi Conn, Jamie Donnelly en Dinah Manoff. Het stokje wordt voor de prequel overgedragen aan actrices Marisa Davila, Cheyenne Isabel Wells, Ari Notartomaso, Tricia Fukuhara en Shanel Bailey, zij zullen de nieuwe the Pink Ladies vormen. Jacki Hoffman (bekend van Only Murders In The Building, Birdman en Glass Onion: A Knives Out Mystery) zullen we zien als assistent principal McGee.

Wanneer?

De tien afleveringen tellende serie biedt genoeg kijkplezier om die Grease-vibes weer te voelen. Dit dankzij uitvoerend producer Annabel Oakes, die samen met producers Marty Bowen en Erik Feig werkten aan de musicalserie.

Wanneer de serie uitkomt, is nog onbekend. Al verwachten we dat we het zeker dit jaar nog kunnen streamen.

Bron: Variety, Stylist, IMDB | Beeld: Grease 

Laatste nieuws

Zie ook