Golden Globes 2023: de mooiste red carpet looks

De tuxedo gown van Billy Porter? Prach-tig!

Natuurlijk gaat het tijdens de Golden Globes om de felbegeerde prijzen, maar we hebben ook oog voor de outfits waarin de A-listers op de red carpet verschijnen.

Glam, glam, glam

Bij een ceremonie als de Golden Globes duikt heel Hollywood op in peperdure designerkleding – fresh off the runway of zelfs op maat gemaakt voor de celeb in kwestie. Ook gisteravond was hier geen uitzondering op.

Zo zagen we Margot Robbie in een roze japon van Chanel, die speciaal voor de actrice is gemaakt. Het modehuis laat weten dat er in totaal zo’n 750 uren werk in de elegante jurk zit.

Julia Garner ging daarnaast voor een roze exemplaar van Gucci met een silhouette vol beweging en drama.

Naast deze twee prachtige pink ladies waren er ook een hoop celebs die zich hulden in niets dan glitter, zoals Jessica Chastain in een Oscar de la Renta-jurk met niet te ontkennen spiderweb-vibes.

Hollywood-icoon Jennifer Coolidge ging de andere kant op met haar glittergewaad en kwam van top tot teen gehuld in zwarte pailletten tevoorschijn in een off-the-shoulder Dolce & Gabbana-jurk. Ook mocht ze nog een mooie prijs in ontvangt nemen: aan het einde van de avond ging ze met zo’n felbegeerd beeldje naar huis voor haar rol in The White Lotus.

Angela Bassett, die een prijs ontving voor haar rol in Black Panther: Wakanda Forever, straalde in een sleek zilveren exemplaar van Pamella Roland.

Billy Porter is niet iemand die zich bescheiden kleedt. De acteur staat bekend om zijn glamoureuze, red carpet verschijningen. Of hij ons teleurstelde tijdens het filmevenement? Zeker niet. Hij droeg een prachtige tuxedo gown van Christian Siriano.

Ladies in blue

Daarnaast maakten verschillende dames hun entree in prachtig blauw. Zo ging Viola Davis voor knallend blauw in een Jason Wu-japon.

Actrice Michelle Yeoh, die er vandoor ging met de award voor Beste Performance by an Actress in a Motion Picture – Musical or Comedy (een beste mond vol), verscheen daarnaast in een strak, stralend donkerblauw exemplaar van Armani Privé.

Drama

Een ceremonie als de Golden Globes is natuurlijk ook hét moment om uit te pakken, en die gelegenheid greep Lily James met beide handen aan. Met haar felrode Versace-jurk was ze niet te missen op de loper. Zou de rode kleur een subtiele nod zijn naar dat befaamde badpak van Pamela Anderson – de rol waarvoor Lily genomineerd was?

Winnaars

Natuurlijk draaide de avond uiteindelijk om het eren van de absolute topprestaties in film en serie. Grote winnaars in de filmcategorieën waren The Banshees of Inisherin, Everything Everywhere All at Once, en The Fablemans, die elk twee awards in de wacht wisten te slepen.

Ook de comedyserie Abbott Elementary deed het bijzonder goed met drie prijzen en The White Lotus kon tevreden zijn met twee keer winst. Netflix-serie The Crown, die vier keer genomineerd was, greep dit keer naast de felbegeerde gouden beeldjes. Dit maakt Imelda Staunton de eerste actrice die géén award ontvangt voor haar eerste seizoen als Queen Liz. Ach, ze heeft met het aankomende zesde seizoen nog een kans.

Bron: Beau Monde, The Guardian, Royal Fashion Police, Entertainment Weekly | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws