Lancôme lanceert beautytool voor personen met beperkte mobiliteit

Go Lancôme!

Lancôme heeft een prachtige primeur. Het label introduceert 's werelds eerste make-upapplicator voor mensen met beperkte hand- en armmobiliteit en wordt er (terecht!) om geprezen.

De HAPTA

Het lijkt erop dat Lancôme een serieuze stap heeft gezet in het toegankelijker maken van de schoonheidsindustrie voor mensen met beperkte mobiliteit. Op de CES (de grootste technologiebeurs ter wereld in Las Vegas) showde het label diens nieuwste innovatie: de HAPTA. Deze beauty tech-tool is de allereerste computergestuurde make-upapplicator die mensen met een beperkte hand- of armfunctie kunnen gebruiken om make-up aan te brengen.

"Jarenlang streeft Lancôme ernaar om iedere vrouw schoonheidsoplossingen te bieden die zijn aangepast aan hun behoeften. Beauty tech heeft ons in staat gesteld om deze missie op een nog krachtigere manier te vervullen", aldus Françoise Lehmann, Lancôme Global Brand President. Lehmann spreekt van het teweegbrengen van een revolutie in de manier waarop schoonheidsproducten en -diensten worden ontwikkeld. "Met HAPTA gaan we een stap verder door schoonheid toegankelijker te maken voor gebruik, want iedereen zou er gelijke toegang toe moeten hebben."

HAPTA - de naam is gebaseerd op het Latijnse haptic, wat aanraking van de wetenschap betekent – is een bewegingsstabiliserende tool (ontwikkeld door wetenschappers en ingenieurs van L'Oréal) dat is ontworpen om mensen met hand- en armbewegingen kracht bij te zetten, zodat zij zelf hun lippenstift en mascara kunnen aanbrengen. Ook is het apparaat ergonomisch en lichtgewicht, zodat het zo makkelijk mogelijk vast te houden is.

Lofzang

Op social media heeft Lancôme al veel positieve reacties ontvangen. Zo schrijft beauty influencer Tess Daly, die in het dagelijks leven afhankelijk is van haar rolstoel vanwege haar spinale musculaire atrofie, dat ze blij is met de tool. "Dit is absoluut fantastisch en precies wat de industrie nodig heeft! Heel erg bedankt voor het opnemen van de behoeften van jullie gehandicapte klanten." Ook influencers Chloe Morello, Camille Charriere en Kahlana Barfield laten weten enthousiast te zijn over de HAPTA. "Dit is zo geweldig! Make-up aanbrengen maakt velen zo blij, we zouden het allemaal moeten kunnen doen ❤️"

Bron: Lancôme | Beeld: Lancôme