Marie Claires weekendtips

Van een toffe Dry Bar tot fijne kijk- en luistertips!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Ga naar Amsterdam Light Festival

Dit jaar vindt alweer de elfde editie van het Amsterdam Light Festival plaats, maar de lichtkunst waar kunstenaars van over de hele wereld in onze hoofdstad mee pronken, blijft nog altijd ongeëvenaard. Dit jaar is het thema Imagine Beyond waarin niets is wat het lijkt en alles kan en mag. Bekijk de lichtkunst vanaf het water of te voet.

Wanneer:
Tot en met 22 januari.

Waar:
In en om de grachten van Amsterdam Centrum-Oost.

Bezoek The Extraordinary Dry Bar

Op 14 januari opent Tanqueray 0.0 tijdelijk The Extraordinary Dry Bar. Zoals de naam al doet beloven, is dit niet zomaar een bar. Een wasserette is namelijk omgetoverd tot speakeasy cocktailbar. Zo kun je de was toen, terwijl je er een feestje van maakt. Hoe leuk!

Wanneer:
Alleen op zaterdag 14 januari van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Waar:
Kerkstraat 56, Amsterdam.

Luistertip: Wat ik vandaag weet

Elke donderdag bespreken Mayra Louise, Myrthe van der Wolf en Barbara Wesseling Lefering het leven tijdens de wekelijkse podcast Wat ik vandaag weet. De drie vrouwen snijden de meest uiteenlopende onderwerpen waarmee ze in hun leven te maken kregen aan. Van ‘de goedbedoelde vraag waar niemand écht iets mee kan: de hoe-gaat-het-met-je-vraag’ tot het bespreken van hun relaties met hun lijf en de manier waarop ze naar zichzelf kijken.

Wanneer:
Elke donderdag een nieuwe aflevering.

Waar:
Onder andere te beluisteren op Spotify.

Voor in de agenda: Bob’s Boat Bash

Douwe Bob heeft samen met Club Dauphine-programmeur Martijn Roos en ondernemer Mike Bruijnesteijn iets leuks gelanceerd: Bob’s Boat Bash. Vanaf 24 februari maakt Bob’s Boat Bash elke vrijdag en zaterdagavond de Amsterdamse wateren onveilig met een varende totaalervaring waarbinnen muziek, eten, drinken en de stad Amsterdam op unieke wijze samenkomen. Oftewel: goede livemuziek en een drie-gangendiner op het water!

Welke artiest optreedt, wordt overigens pas bekend gemaakt als je afvaart. Hoe leuk! Reserveren kan via www.bobsboatbash.nl

Beeld: Jordi Wallenburg

Kijktips

Kruip jij liever onder een kleedje op de bank om een leuke film of serie te kijken? No worries! Er is weer genoeg leuk kijkvoer. Zo is de doc Suzan en Freek: Tussen Jou en Mij vanaf 13 januari te zien op Netflix. En staat ook The Menu sinds kort op Disney+. En fans van Yellowstone en 1883 moeten nog heel even geduld hebben. De spin-off 1923 staat vanaf 16 januari op SkyShowtime.

Bron: Grazia | Openingsbeeld: BrunoPress 

Laatste nieuws