Kristen Bell deelt hoe ze de narrator-rol in Gossip Girl kreeg

Gossip Girl here. Your one and only source for the truth behind the scandalous lies of New York's elite.

We weten dat het tweede seizoen van de nieuwe Gossip Girl momenteel op HBO Max te streamen is, maar de originele versie blijft een plekje in ons hart houden. En wij zijn niet de enigen. Zo blijken veel mensen nog altijd benieuwd te zijn hoe Kristen Bell bij de serie betrokken raakte.

Dé stem

De originele Gossip Girl is iconisch, een serie die enorm gelief was. Blair, Serena, Chuck, Dan, Nate en Jenny zorgden voor veel drama aan de Upper East Side, maar een net zo essentieel element van de serie was de alwetende vertelling van Kristen Bell als Gossip Girl. Ja, we weten dat Kristen niet echt Gossip Girl was, maar ze sprak wel de stem van de iconische narrator in. Niet alleen voor de originele serie, maar ook voor de reboot. In gesprek met Wired deelt de actrice hoe ze deze rol eigenlijk bemachtigde, want blijkbaar is dit een van de meest gegoogelde vragen over Kristen.

“Toen Veronica Mars was gecanceld, runde Dawn Ostroff The CW. Ze hadden toen net goedkeuring gegeven aan een show genaamd Gossip Girl”, vertelt Kristen, die haar kans toen schoon zag. “Ik was vijf jaar te oud om een karakter te spelen. Ik belde Dawn en zei: ik heb geen werk, maar er is een narrator en ik hou ervan om voice-over werk te doen. Mag ik de narrator zijn?” Dat de actrice de stoute schoenen aantrok, pakte goed uit. Niet veel later liet Ostroff haar weten dat ze de rol in de pocket had.

@wired How did @kristenanniebell become the voice of #gossipgirl? #kirbyhowellbaptiste #kristenbell #gossipgirlreboot #voiceover #gossipgirltiktok ♬ original sound – WIRED.COM

Bijna gecanceld

Kun jij je Gossip Girl voorstellen zonder de iconische vertelling van Kristen Bell? Nee? Nou, wij ook niet. Toch bleek de vertelling van Kristen wel een dingetje te zijn. In de podcast XOXO With Jessica Szohr van actrice Jessica Szohr (zij speelde destijds Vanessa Abrams) delen de series’ creators Josh Schwartz en Stephanie Savage dat het testpubliek aanvankelijk niet positief reageerde op de voice-over. Zo vertelde Schwartz dat de score van het publiek elke keer daalde toen ze de voice-over van Kristen hoorden.

“Mensen waren geïnteresseerd in de serie, maar zeiden dan: ‘Wie is die stem die me afleidt?'”, aldus Schwartz tijdens de podcast. De makers van GG stonden toen voor een dilemma. “Ditch je de voice-over? Dat kon niet. Dat hoorde bij de show en we moesten er gewoon mee leven.” En het was geen gekke zet te zijn om de voice-over te behouden, want de serie bleek een gigantisch succes!

Bron: TikTok Wired, XOXO With Jessica Szohr, Buzzfeed | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws