Waarom je je haar niet te vaak in een (strakke) staart moet dragen 

Het kan vervelende gevolgen hebben.

Wil je koste wat het kost voorkomen dat je kapper vroegtijdig de schaar in jouw lokken moet zetten? Draag je haar dan niet te vaak in een strakke knot of staart.

Strakke staart of knot

Voor het sporten je haar in een strakke staart doen of vlak voor een facial je haar in een knot draaien, er zijn zoveel gelegenheden waarbij het makkelijk is om even het haar uit je gezicht te houden. Handig? Zeker. Maar het is niet altijd het beste voor je haar. Mensen met lang haar maken namelijk snel de fout om hun lange lokken te vaak, te strak te trekken. Haarstylist Eliut Rivera stelt zelfs dat je haar sneller afbreekt als je het altijd in een knot of straat draagt.

Daarnaast heeft een te strakke staart of knot ook nog eens een nadelig effect op de haarfollikels. Er komt dan namelijk te veel druk op deze follikels te staan en hierdoor kunnen de haarzakjes beschadigd raken. En dat is iets wat je niet wilt. Als de haarfollikels dusdanig beschadigen, kan het haaruitval als gevolg hebben.

Afwisseling

Natuurlijk kun je je haar best een dag in een strakke knot of staart dragen, maar kies er dan voor om de volgende dag je haar los te dragen zodat er niet continu veel druk op de haarzakjes staat. Wil je je haar alsnog graag vast blijven dragen? Ga dan voor een messy bun of zet een knip losjes in je lokken.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress