In de mode: dit worden de populairste kleurcombinaties van dit jaar

Het gedempte en ingetogen kleurenpalet verdwijnt dit jaar naar de achtergrond.

Het lijkt erop dat het gedempte en ingetogen kleurenpalet in 2023 naar de achtergrond verdwijnt. Feelgoodkleuren maken hun opmars. Met name kleurcombinaties gaan het dit jaar goed doen. Wij loodsen je door hipste combo’s van dit moment.

Veel kleur

Zeker wanneer de feestdagen weer achter de rug zijn, kiezen veel mensen ervoor om neutrale kleuren te dragen. Zwart, wit, bruin, beige, grijs, you name it. Al is er ook een kleurentegenbeweging opkomende. Om de januari blues tegen te gaan, nemen steeds meer mensen tijdens deze druilerige maanden van het jaar al kleur op in hun garderobe.

Welke kleuren je het liefst draagt, dat is natuurlijk aan jou. Al blijken de volgende kleurcombinaties momenteel hot and happening te zijn, én we verwachten dat ze het nog een tijdje zullen blijven.

Oranje + een neutrale tint

Sinaasappeloranje is een kleur die niet veel mensen snel opnemen in hun garderobe. Zonde! De kleur staat ontzettend leuk, mits je ‘m op de juiste manier stylet. Menig influencer heeft inmiddels ontdekt hoe je dat kunt doen, namelijk door de opvallende tint te combineren met een neutrale kleur (al hoeft dat niet per se, maar daarover meer). Superstylish zonder opzichtig voor de dag te komen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

Paars + groen

Een kleurcombinatie waarmee je de lente vast verwelkomt in je hart? Dat is wat ons betreft toch echt de combi paars en groen. Voel je daarbij vrij om te experimenteren met verschillende tinten paars en groen om de dromerigste en vrolijkste outfit samen te stellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NNENNA (@nnennaechem)

Oranje + roze

Een kleurcombinatie die een aantal jaar geleden bijna ondenkbaar was, maar inmiddels is uitgegroeid tot een favoriet: oranje en roze. De twee gaan ontzettend goed samen en we verwachten deze combi – zeker in de zomer – veel te zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nina Sandbech (@ninasandbech)

Oranje + groen

Het zal je inmiddels duidelijk zijn geworden: oranje is dé kleur om te dragen met andere kleuren. Eentje waarmee je ook hoge ogen gooit, is de combinatie oranje met groen. En zeg nu zelf, ziet het er niet fantastisch uit?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NNENNA (@nnennaechem)

Andere combinaties

Bovenstaande combinaties zijn slechts enkele voorbeelden. Dit wordt het jaar van de kleur. Verwacht dan ook veel andere kleurenduo’s. Grote kans dat geel en grijs samen furore gaan maken, dito voor roze en bruin én roze en rood. Er valt dus genoeg te combineren!

Bron: Who What Wear | Beeld: Instagram, BrunoPress 

Laatste nieuws