Marie Claires weekendtips

Van een filmfestival tot een privébioscoop.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Stil je vegan cravings bij NENI

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat het Veganuary is – misschien doe je zelf wel mee aan deze maand plantaardig eten. Lekker vegan eten kun je natuurlijk thuis doen, maar er zijn inmiddels ook vele restaurants die je met veel liefde een vegan maaltijd voorschotelen. NENI Amsterdam is zo’n adresje. Liefhebbers van de oostmediterrane keuken kunnen hier genieten van huisgemaakte hummus, falafel, majadra, linzensalade, auberginesteak of veganistische arayes.

Wanneer:
Dagelijks geopend.

Waar:
Stadionplein 8, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NENI Amsterdam (@neni.netherlands)

Ga naar The(Any)Thing bioscoop

Altijd al in een privébioscoop willen zitten? Dat kan nu bij The(Any)Thing. Er is nu een tweede locatie geopend van ’s werelds kleinste on demand privébios en die zit in een van de tofste hotels van Nederland: Hotel New York in Rotterdam. Download de The(Any)Thing-app en boek je eigen cube vol designmeubels en natuurlijk een topscherm. Kies je film en bestel eten vanuit Hotel New York.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The(Any)Thing (@thisistheanything)

Bezoek het eerste filmfestival van 2023

Niet in Amsterdam, niet in Rotterdam en ook niet in Utrecht. Het eerste filmfestival van 2023 vindt plaats op Schiermonnikoog. Dit weekend kun je op het Waddeneiland tijdens Film By The Sea weer prachtige internationale films en documentaires bekijken. Stel kaartjes kopen niet te lang meer uit, want enkele films zijn al uitverkocht.

Wanneer:
Vrijdagavond 20 januari tot en met zondagavond 22 januari.

Waar:
Het Dorpshuis, Schiermonnikoog.

Teken het burgerinitiatief Good Clothes, Fair Pay

Het Burgerinitiatief ‘Good Clothes, Fair Pay’ streeft ernaar om een leefbaar loon in de kledingindustrie tot het minimumloon te maken. En dat is broodnodig. Een leefbaar loon is gemiddeld zo’n 45 procent méér dan het minimumloon. Soms houdt de maker van een shirtje van €30 euro hier maar 0,18 cent aan over! Shocking natuurlijk. Het doel is om voor 1 juli één miljoen handtekeningen te verzamelen. Je kunt de steunbetuiging hier tekenen

Kijktips

Kruip jij liever onder een kleedje op de bank om een leuke film of serie te kijken? No worries! Er is weer genoeg leuk kijkvoer. Zo is de doc Suzan en Freek: Tussen Jou en Mij vanaf nu te zien op Netflix. En staat ook The Menu sinds kort op Disney+. En fans Yellowstone en 1883 kunnen vanaf nu de spin-off 1923 op SkyShowtime kijken.

Openingsbeeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook