Science says: een vrouw als baas zorgt voor meer motivatie op kantoor

En mannen die voor een man werken, blijken het minst betrokken te zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die een managingfunctie bekleden hun collega's beter motiveren dan mannen. We moeten daardoor spontaan denken aan Beyonce's Who Run the World?! En dat antwoord lijkt duidelijk: Girls!

Onderzoek

Uit The State of the American Manager, een Gallup enquête, blijkt dat 33 procent van de werknemers die voor vrouwen werken erg betrokken zijn bij hun werk. Dit vergeleken met 27 procent van de mensen die voor mannen werken. Het onderzoek definieert ‘betrokkenheid’ als “emotioneel verbonden met de missie en het doel van hun werk”. Dit geldt voornamelijk voor vrouwen die voor andere vrouwen werken. Mannen die voor mannen werken, blijken het minst betrokken te zijn.

Motiverend

Werknemers met een vrouwelijke baas, zijn het eerder eens met het idee dat “er iemand op het werk is die mijn ontwikkeling aanmoedigt” en dat “ik erkenning of waardering heb gekregen voor het goede werk”.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat vrouwelijke bazen over het algemeen meer betrokken zijn bij het werk, ongeacht hoe oud ze zijn en of ze kinderen hebben of niet. Steek die maar in je zak, dames!

Bron: Elegance, The Time | Beeld: iStock