Faux pas: deze items zullen Franse vrouwen nooit dragen

Emily mag in Emily in Paris dan rondlopen met outfits in de meest felle kleuren, maar het wordt knap lastig om een local te vinden met dezelfde voorliefde voor regenboogtinten.

Franse vrouwen staan natuurlijk bekend om hun classy en elegante stijl. Ze hebben zoals de Fransen dat zo mooi zeggen een snufje ‘je ne sais quoi’. Het lijkt erop alsof ze à la minute een outfit bij elkaar hebben geraapt, maar ze weten er altijd effortlessly chic uit te zien. Hoewel ze zeker meegaan met de mode, zijn er vijf items die je nooit in de garderobe van een Franse vrouw zal vinden.

1. Heel veel logo’s

Anno 2022 zijn opvallende logo’s weer helemaal hot. Heb je een tas van Gucci of een trui van Balenciaga bemachtigd, dan mag je dat tegenwoordig laten zien ook. Het lijkt er echter niet op dat deze trend over zal waaien naar Parijs. Hoewel de Fransen dol zijn op merken zoals Chanel en Dior, zul je ze nooit met grote logo’s spotten. Dat is toch een beetje te in your face voor de stijlvolle Franse stijl.

2. Joggingpak

Mede dankzij de vele lockdowns die we de afgelopen twee jaar hebben meegemaakt, was het joggingpak een staple in de kast van menig modeliefhebber. Met een wollen jas erboven en Balenciaga’s of New Balances eronder is het volgens Londense en New Yorkse fashionista’s een echte look, maar daar denken de Franse vrouwen toch anders over. Een van de principes van de Franse mode is immers om jezelf voor de meest casual affairs in een mooie outfit te hijsen. In plaats daarvan kiezen Franse vrouwen liever voor een matzwarte legging met een blazer en ballerina’s of een knitted sweater en enkellaarsjes.

3. Verschillende felle kleuren

Emily mag in Emily in Paris dan rondlopen met outfits in de meest felle kleuren, maar het wordt knap lastig om een local te vinden met dezelfde voorliefde voor regenboogtinten. Franse vrouwen zijn niet helemaal tegen kleur, maar één felle kleur in een outfit vinden ze meer dan genoeg. Denk bijvoorbeeld aan een pop of colour door een gekleurde handtas of schoenen in een leuk kleurtje.

4. Oncomfortabele hakken

Franse vrouwen zijn dol op hakken, maar oncomfortabele hakken zijn een echte faux pas. Hoewel ze het leuk vinden om er chic en verzorgd uit te zien, kiezen ze wat betreft schoenen comfort boven stijl. Torenhoge stiletto's, laarzen die schuren en platformen die je over je eigen voeten doen struikelen zul je nooit in de kast van een Franse vrouw vinden.

5. Goedkope stoffen

In de Franse mode staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ongeacht hun budget investeren Franse vrouwen liever in natuurlijke vezels en duurzame stukken dan in goedkopere trendy items. In plaats van fast-fashion items kiezen zij liever kledingstukken die niet alleen lang meegaan, maar die altijd in de mode blijven. Denk bijvoorbeeld aan blouses van linnen of zijde of een goede wollen trui.

Bron: PureWow | Beeld: BrunoPress