Met deze borstelfouten kun je je haar beschadigen

Aan deze 3 veelgemaakte fouten maken we ons nog te vaak schuldig als we ons haar borstelen.

Je haar borstelen, dat moet niet zo moeilijk zijn, toch. Helaas, we blijken nog best wat fouten te kunnen maken met dit ogenschijnlijk simpele taakje. Zo kunnen de onderstaande acties ervoor zorgen dat je je haar beschadigt.

Te hard borstelen

Te hard borstelen, nat haar proberen uit te kammen of de verkeerde borstel kiezen… Uit een onderzoek van Tangle Teezer onder tweeduizend vrouwen, blijkt dat veel vrouwen hun lokken niet goed borstelen. Zo denkt één op de vijf vrouwen dat het oké is om je haar heel hard te borstelen om de knopen eruit te krijgen. Iets waardoor juist heel veel haren afbreken.

Link tool: post not found

Altijd onder beginnen

De helft van de ondervraagde vrouwen borstelt haar haren van boven naar beneden. Dit is een echte no-go. Ook hierdoor breek je heel makkelijk je haar af. Begin daarom altijd rustig onder aan je haar. Begin daarna een stukje hoger te borstelen, en herhaal dit tot je je haar vanaf boven naar beneden kan borstelen.

Verkeerde borstel

Een meerderheid van de vrouwen gebruikt altijd dezelfde borstel. Lekker makkelijk, maar niet echt goed voor je haar. Voor het uitborstelen van je haar kun je beter een andere borstel gebruiken dan voor bijvoorbeeld föhnen. Zo zorgt een speciale föhnborstel ervoor dat de hitte van de föhn beter verdeeld wordt. Dit is minder schadelijk voor je haar. Tangle Teezer-oprichter Shaun Pulfrey zegt hierover: “Ik vergelijk het altijd met make-upkwasten. Je zou ook geen foundationkwast gebruiken om je oogschaduw aan te brengen. Dus waarom zou je een detangling brush gebruiken om je haar te föhnen?” Goed punt.

Bron: Her, Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws