Jennifer Hoffman over nieuwe film All Inclusive

"Komedie vind ik echt het allerleukste om te doen."

Premiere Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet

In de nieuwe komedie All Inclusive kruipt Jennifer Hoffman in de huid van Sylvie, wiens relatie op de proef wordt gesteld tijdens een vakantie op Bonaire. Marie Claire sprak de actrice over de opnames, haar gezin en haar ambities.

Sylvie en haar man Jacco (Tibor Lukács) reizen samen met hun zoon (Bing van Son) en dochter (Aiko Beemsterboer) af naar het zonnige Bonaire voor een all inclusive-vakantie, waar het toch wel wat wankele huwelijk van de twee op de proef wordt gesteld wanneer Sylvie deelt dat ze een pauze wil inlassen van hun huwelijk. En Jacco – die ook nog eens kampt met een midlifecrisis – kan dit maar moeilijk accepteren.

Het is niet de eerste keer dat jij en Tibor Lukács samen aan een film werken. Was het hierdoor makkelijker om een getrouwd koppel te spelen?

“Ja, dat denk ik zeker. Tibor en ik hebben grappig genoeg echt wel veel samengedaan (de twee waren samen te zien in Hartenstrijd, Taiki, Dames 4 en Familie Weekend, red.). Ik ben dol op Tibor en het werkte zeker in ons voordeel dat we elkaar kenden. Je bent vertrouwd met elkaar en dat maakt het werken leuker en makkelijk. En ik heb me ook enorm verbaasd hoe makkelijk we samenwerkten met Aiko en Bing. Het voelde echt als een familie.”

https://www.youtube.com/watch?v=EgxyVjvMTMM

De opnames vonden natuurlijk plaats op Bonaire. Was het filmen van All Inclusive daardoor anders dan eerdere projecten?

“Dat was het zeker. We woonden in dit geval ook waar de draaiden; we sliepen ook in dat resort. Dat betekent dat je elkaar eigenlijk 24/7 ziet. Als je opstaat en je gaat ontbijten, kom je de helft van de crew en cast tegen. Dat heb je normaal gesproken natuurlijk niet. Nu zag je elkaar ook in je vrije tijd. Dan ga je met elkaar zwemmen, of je gaat samen wat drinken of een spelletje spelen. Dat was wel echt te gek. Het was echt een heel fijne productie.”

Groei je in zo’n setting ook meer naar elkaar toe?

“Absoluut! Je werkt zo intensief met elkaar, ook op gekke tijden. We hebben de helft van de film in de nacht of avond opgenomen. En je moet tussendoor natuurlijk wachten, dus dan maak je ook een lolletje met elkaar. Ook praat je veel en heb je diepe gesprekken met elkaar. Je zit natuurlijk 5,5 week met cast en crew op een eiland. Dan trek je niet alleen naar de cast toe, maar ook naar de crew.”

En je gezin was natuurlijk ook op het eiland.

“Klopt. Ik had meteen gezegd: ik wil mijn kind niet achterlaten. Met mijn vriend, die ook freelancer is, had ik besproken of het wel kon, want je kunt niet zomaar met z’n allen 5,5 week naar Bonaire gaan. Het kon, dus mijn gezin was er ook. Mijn schoonmoeder uit Amerika was ook nog ingevlogen, wat heel fijn was. Die hulp konden we wel gebruiken, anders zat mijn vriend alleen met een peuter en dat is op een gegeven moment lastig, zeker als je ook nog je werk moet doen.”

Hadden jullie tussen de bedrijven door genoeg tijd om samen het eiland te ontdekken?

“Dat hadden we maar weinig. Het was geen vakantie – al was er heus wel even een middag een vakantiegevoel. We hadden natuurlijk vrije dagen, maar op die dagen was je veel bezig met het script, om teksten te leren. We hebben wel momenten gepakt waarop we wat konden doen, maar dat was schaars. Ik vond het wel heel fijn als ik overdag draaide, om dan in ieder geval de avond met elkaar te hebben. Of als ik ’s nachts draaide, dat je dan net het uur daarvoor met elkaar kunt doorbrengen. Dat was dan echt goud waard.”

Waarom wilde je deze film graag maken?

“Bijna alleen al om de namen had ik ja gezegd. Met regisseuse Aniëlle Webster wilde ik heel graag weer werken. Ze had ooit meegewerkt aan twee afleveringen van Dokter Tinus, wat ik de twee beste van dat seizoen vond. Ik had een klik met haar en vond het heel fijn om met haar te werken. En Tibor, ja, daar zeg ik gewoon altijd ja tegen (lacht). Ik ken hem natuurlijk en weet wat ik met hem krijg, namelijk een heel leuke tijd. En ik vond het script ook gewoon heel leuk, maar vooral in handen van Aniëlle.”

Wat voor rol zou jij nog graag een keer willen doen?

“Ik vind alles heel leuk. Ik heb heel veel komedie gedaan en dat vind ik echt het allerleukste om te doen, maar het lijkt me ook te gek om een keer een wat zwaardere rol te spelen.”

Merk je dat je dromen en verlangens veranderen naarmate je ouder wordt?

“Ja, die worden simpeler. Ik heb een zoontje van twee jaar oud, dus ik doe veel dingen met hem in mijn achterhoofd. Bij projecten vraag ik me af: wil ik mijn tijd hier wel aan besteden, want dan besteed ik geen tijd aan Cooper. In die zin veranderen dingen. Ik ben een actrice, een freelancer. Ik kan niet in de toekomst kijken, waardoor je van project naar project werkt. Daarom verwacht ik niets van de toekomst. Ik hoop alleen maar dat er een volgend project voorbijkomt dat ik leuk vind en waar ik mijn tanden in wil zetten. Dat zijn mijn wensen voor de toekomst.”

All Inclusive draait vanaf 16 maart in de bioscoop. 

Beeld: BrunoPress