Trip door Nederland? Dit zijn de 20 meest gastvrije steden

Staat jouw favoriete stad erbij?

Het nieuwe jaar is al een maand bezig en ondertussen zijn we bijgekomen van alle kerstborrels, oudjaarsfeestjes en drukte op het werk. Daarom is het hoog tijd om een tripje te plannen, en daarvoor hoef je niet eens de grens over te gaan!

Reisoptimisme

Bijna de helft (44 procent) van de Nederlanders gelooft dat 2023 hét jaar is om nieuwe reiservaringen op te doen. Dit komt uit onderzoek van Booking.com. Met de coronacrisis en alle bijbehorende beperkingen (grotendeels) achter de rug, trekken we er dus graag weer op uit.

En ook na de coronatijd zit de wereld nog steeds vol met geweldige gastvrijheid, vriendelijke gastheren en een schat aan onontdekte bestemmingen voor onvergetelijke reiservaringen. Maar waar moet je dan naartoe? Met zo’n enorm aanbod aan mooie plekken kan het dan ook lastig zijn om te kiezen waar je naartoe wilt. In de jaarlijkse Traveller Review Awards heeft Booking.com gekeken naar de meest gastvrije steden in Nederland. Dit doen ze aan de hand van meer dan 240 miljoen (!) geverifieerde beoordelingen van reizigers van Booking.com.

Zeeuwse kust

Misschien staan er nog niet veel Nederlandse steden op je reis-bucketlist, maar onze eigen hospitality sector wordt toch erg goed beoordeeld. Het is weliswaar geen exotische reisbestemming, maar ons kikkerlandje is nog steeds een enorme trekpleister voor buitenlandse toeristen. Bløf bracht er al een ode aan met hun nummer Zoutelande, en nu nog steeds is de Zeeuwse kust erg populair. Voor het tweede jaar op rij is het Zeeuwse Serooskerke namelijk de meest gastvrije plaats in Nederland!

Gastvrijheid

Zeeland is sowieso erg goed vertegenwoordigd in de lijst met twintig meest gastvrije steden van ons land. De provincie staat er maar liefst vijf keer in. Maar ook andere kustplaatsen en steden zijn geliefd. Dit is de volledige lijst:

 1. Serooskerke, Zeeland
 2. De Cocksdorp, Noord-Holland
 3. Zandvoort, Noord-Holland
 4. Middelburg, Zeeland
 5. Zwolle, Overijssel
 6. Noordwijk aan Zee, Zuid-Holland
 7. Utrecht, Utrecht
 8. Den Haag, Zuid-Holland
 9. Scharendijke, Zeeland
 10. Harlingen, Friesland
 11. Haarlem, Noord-Holland
 12. Valkenburg, Limburg
 13. Zoutelande, Zeeland
 14. Maastricht, Limburg
 15. Schoorl, Noord-Holland
 16. Breda, Noord-Brabant
 17. Hollum, Friesland
 18. Leeuwarden, Friesland
 19. Egmond aan Zee, Noord-Holland
 20. Westkapelle, Zeeland

Heb je al een stad voor je volgende citytrip op het oog, of zoek je voor Valentijnsdag nog een fijn restaurant? Met dit lijstje gaat dat helemaal goed komen!

Bron: Booking.com | Beeld: iStock

Laatste nieuws