Sabato de Sarno wordt de nieuwe creatief directeur van Gucci

De ontwerper heeft al een paar grote modehuizen op zijn cv staan.

Met het vertrek van Alessandro Michele als creatief directeur van Gucci was het nog maar de vraag wie de befaamde plek zal innemen. Met voorgangers als Tom Ford en Frida Giannini’s heb je een paar grote Gucci-schoenen om te vullen. Goed nieuws, want er is witte rook uit de toren van het befaamde modehuis gekomen. De Italiaanse ontwerper Sabato de Sarno zal namelijk de plek van Michele overnemen, en maakt dit jaar nog zijn debuut op de catwalk!

House of Gucci

Zeg je House of Gucci, dan zeg je ongetwijfeld ook Alessandro Michele. Sinds 2015 was hij actief als creatief directeur bij het modehuis en was verantwoordelijk voor toffe samenwerkingen waarmee hij het merk weer op de kaart zette. Zoals de GUCCI HA HA HA-collectie met Harry Styles. In november maakte het modemerk en het Franse moederbedrijf Kering bekend dat de ontwerper na zeven jaar stopt, en dat er een opvolger komt. Tussen de Fashion Weeks door is zijn opvolger eindelijk bekend gemaakt: ontwerper Sabato de Sarno neemt het stokje van Michele over.

Sabato de Sarno

Wellicht is de naam je nog onbekend, maar op 39-jarige leeftijd heeft de Italiaanse ontwerper al een paar prominente modehuizen op zijn cv staan. Zo begon hij zijn carrière bij Prada in 2005. Hij verhuisde vervolgens naar Dolce & Gabbana en werkt sinds 2009 bij Valentino, waar hij uiteindelijk benoemd werd tot Fashion Director. En op die lijst van grote namen komt nu ook House of Gucci te staan. De ontwerper zal verantwoordelijk zijn voor de dames- en herencollectie, accessoires en lifestylecollecties.

In de persverklaring laat de Italiaan weten zeer vereerd te zijn met zijn nieuwe rol. “Ik ben er trots op me aan te sluiten bij een modehuis met zo’n buitengewone geschiedenis en erfgoed, dat door de jaren heen waarden waarin ik geloof heeft kunnen verwelkomen en koesteren. Ook ben ik ontroerd en enthousiast om een bijdrage te mogen leveren aan het merk.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @gucci

Onderscheidende visie

Marco Bizzari, president en CEO van Gucci, deelt in het persbericht verheugt te zijn op het werk van De Sabato en is ervan overtuigd dat het een “onderscheidende visie” voor het modehuis zal creëren. “Omdat hij met een aantal van de meest gerenommeerde Italiaanse luxe modehuizen heeft gewerkt, brengt hij een uitgebreide en relevante ervaring mee. Ik ben er zeker van dat met Sabato’s diepe begrip en waardering voor het unieke erfgoed van Gucci, hij onze creatieve teams zal leiden met een onderscheidende visie die zal helpen bij het schrijven van dit spannende volgende hoofdstuk. Maar ook het versterken van de mode-autoriteit van het huis, terwijl het kapitaliseert op haar rijke erfgoed.”

De CEO van Kering, François-Henri Pinault stelt: “Met Sabato De Sarno aan het creatieve roer, hebben we er alle vertrouwen in dat het huis mode en cultuur zal blijven beïnvloeden door middel van zeer gewilde producten en collecties, en een uniek en eigentijds perspectief zal blijven bieden aan moderne luxe.”

Maar wanneer maakt de Italiaanse ontwerper zijn debuut op de Gucci catwalk? Dat zal al snel zijn, want De Sarno zal zijn debuutcollectie presenteren tijdens Milan Fashion Week in september dit jaar. Dat belooft wat!

Bron: Gucci | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws