Dit populaire skincare-ingrediënt werkt voor elk huidtype

Een goed bewaard geheim – tot nu!

Droge huid, gevoelige huid of juist een hele vette huid. Er bestaan verschillende huidtypes die ook ieders een andere verzorging nodig hebben. Toch is er een ingrediënt waar elk huidtype blij van wordt, en die vind je in een hoop huidverzorgingsproducten!

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is de holy grail onder de ingrediënten. Het presteert eigenlijk altijd goed en werkt voor elk huidtype. Het is niet voor niets een favoriet onder skincare-fanaten. Maar wat is het eigenlijk? Hyaluronzuur, ook bekend als HA, is een eiwit dat glycosaminoglycan wordt genoemd dat ons lichaam van nature aanmaakt en dat vaak wordt aangetroffen in onze huid, ogen en weefsels. Het helpt bij het vasthouden van vocht, soepel laten werken van gewrichten en bij het herstellen van een beschadigde huid. Niet zo gek dat veel mensen het op hun huid smeren, dus. Het zorgt namelijk voor een egale en glowy huid!

Molecuulgrootte

Er zijn verschillende producten te koop waar dit ingrediënt in zit – van serums tot crèmes en maskers – maar voor je het effectief kan gebruiken, is het belangrijk om de wetenschap erachter te begrijpen. Het komt allemaal neer op molecuulgrootte, en hyaluronzuur is een groot molecuul. Het kan niet altijd diep in de huid doordringen, maar kan wel de hydratatieniveaus van je huid verbeteren. Het vult als het ware het gebrek aan vocht in je huid aan, waardoor de huid ook veel steviger wordt.

Andere ingrediënten

Voordat je meteen een sprintje naar de drogist trekt (we get it!), is het belangrijk om ook de andere ingrediënten van een huidverzorgingsproduct te checken. Let daarom op dat hyaluronzuur twee verschillende molecuulgewrichten bevat voor effectievere resultaten. Zorg er daarnaast ook voor dat hyaluronzuur of natriumhyaluronaat hoog op de ingrediëntenlijst staan.

Bron: Who What Wear | Beeld: iStock

Laatste nieuws