Marie Claires weekendtips

Van cocktails nippen in Gouda tot een indrukwekkende expositie van Terry O'Neill.

Copenhagen Fashion Week - Street Style

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

The Chef's Guide:

Heb je zin om lang te tafelen met je geliefde, maar weet je niet waar je heen moet? Dankzij de app 'The Chef's Guide' heb je voortaan altijd een culinaire gids binnen handbereik. De app is ontwikkeld door culinaire collectief WE ARE ONA en is mogelijk gemaakt door Evian. Met de gratis applicatie hebben iPhone- en binnenkort ook Android-gebruikers toegang tot meer dan 300 chef-koks in 30 verschillende landen.

Waar:

De app is nu te downloaden voor iPhone-gebruikers.

Reis door de tijd met Assouline's 'Metaverse Dream'

Wil je dit weekend het drukke leven even ontvluchten? In het nieuwe reisboek Metaverse Dream dompel je je helemaal onder in de Metaverse door middel van een verzameling indrukwekkende beelden. Vergeet ook niet de QR-code op de omslag te scannen, waarmee je naar de Assouline-winkel in Decentraland wordt geleid. Hier vind je verschillende collecties, bijzondere boekenstands, speciale objecten en nog veel meer. Cool!

Metaverse Dream

Cocktails nippen in Gouda

Midden in het oude stadscentrum van Gouda vind je Relais & Châteaux Weeshuis, een hotel waar je heerlijk kunt slapen én goede cocktails kunt drinken in hotelbar COCO. Bij COCO, dat alleen al door het interieur een must visit is, serveren ze lekkere cocktails en exclusieve cocktails. Fun fact: COCO is de eerste in Nederland die champagne van het exclusieve champagnehuis De Venoge schenkt.

Waar:

Spieringstraat 1, 2801 ZH Gouda.

VALENTINES pop-up shop + Faassen fashion show

Op naar de I love Illustration Gallery, want daar vind je in februari de Valentijns groepsexpositie en andere leuke dingen. De galerie wordt omgetoverd tot een schatkamer vol betaalbare, bijzondere kunst, illustraties, sieraden, zijden sjaals en meer van geselecteerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Uiteraard met als hoofdthema LIEFDE. Op Valentijnsdag zal daarnaast de CUPIDO COLLECTIE van de Amsterdamse sieradenontwerper Rijkje Jewelry gelanceerd worden.

En save the date, want vanaf 10 maart vind je hier de solo-expositie 'Faassen Fashion Show' van de Amsterdamse tekenaar Paul Faassen. In de galerie zal een selectie worden getoond van zijn werk van de afgelopen 25 jaar, samen met een aantal nieuwe vogel-aquarellen genaamd The Fashion Birds.

Wanneer:

4 tot 19 februari.

Waar:

Hannie Dankbaarpassage 5, Amsterdam.

FAMOUS tentoonstelling van Terry O'Neill

Ben jij ook zo dol op foto's van fotograaf Terry O'Neill? De fotograaf heeft de nodige sterren voor zijn camera gehad, van Britse royals tot artiesten zoals The Beatles, Elton John en Liza Minnelli. In de indrukwekkende expositie FAMOUS zie je meer dan 125 portretten van internationale muzieklegendes, filmsterren en mode-iconen uit de jaren '60 en '70. Naast de exclusieve colourised editions ligt de focus op klassieke zwart-wit portretten.

Wanneer:

4 februari tot 10 september.

Waar: 

Fotomuseum aan het Vrijthof, Maastricht.

Kijktips

Een nieuwe maand is begonnen en dat betekent ook een hoop nieuw kijkvoer op de verschillende streamingdiensten. Zo vind je op Disney+ de nieuwe film Black Panther: Wakanda Forever. Staat de Nederlandse film Stromboli op Netflix, de dramafilm met actrice Elise Schaap. Voor fans van realityshows begint de maand ook goed, want The Bachelorette met Sylvia Geersen is ook begonnen op Videoland.

Zin in een klassieke film in de bioscoop? Op 8 februari is het mogelijk om de Academy Award-winnende film Titanic opnieuw te zien. Dit is ter ere van het 25-jarige jubileum en wordt op verschillende plekken georganiseerd. Pak de popcorn maar vast!

Beeld: BrunoPress