Met deze tips restyle je jouw badkamer

Meerdere keren per dag sta je in de badkamer. Om te douchen, om je op te maken of op te frissen. Misschien staan je wasmachine en wasdroger er ook, dus ben je er ook als je de was doet. Een badkamer moet daarom aan bepaalde eisen voldoen, en helemaal naar jouw wens zijn ingericht. Voldoet de badkamer niet meer aan jouw standaard? Dan is het tijd voor een restyling!

Kleur in de badkamer

Een badkamer is altijd wit? Helemaal niet! Kleur laat een ruimte groter of juist kleiner lijken. Het is een krachtig middel dat je, mits goed toegepast, helpt bij het brengen van sfeer in de badkamer. Wil je een echt spa gevoel in de badkamer? Kies dan voor pastelgroen en pastel blauw. Wil je een badkamer waar je vrolijk van wordt en positieve energie van krijgt? Kies dan voor oranje.

Maak het groen

Planten houden van een vochtige ruimte. Een paar planten in de badkamer is dus helemaal geen gek idee. Kijk wel goed naar de hoeveelheid licht in de ruimte, en kies voor planten die minder licht of halfschaduw nodig hebben als er niet veel (dag)licht is. Lepelplanten, aloë vera en de tillandsia doen het bijvoorbeeld goed in de badkamer.

Maak het luxe

Heb je een relatief kleine badkamer maar wil je wel wat extra luxe? Kies dan voor een kleine badkamer met bad! Met een slimme inrichting, lichte kleuren en een goed lichtplan is er vaak voldoende ruimte voor een bad, zodat je kunt badderen in luxe.

Raamdecoratie

In de badkamer wil je graag privacy als je in bad gaat of onder de douche staat, maar natuurlijk daglicht is bij momenten ook welkom, bijvoorbeeld als jij je wilt opmaken of in de spiegel wilt zien of je kleding goed en netjes zit. Dus kies je voor raamdecoratie die je zowel privacy als daglicht geeft. Met lamellen bepaal je zelf de hoeveelheid doorkijk en privacy door ze in de juiste stand vast te zetten. Houtlook lamellen zijn ideaal voor de badkamer.

Verlichting

De verlichting is een essentieel onderdeel in de badkamer. Je moet jezelf goed kunnen zien in de spiegel en je wilt geen donkere hoekjes. Tegelijk wil je geen fel licht dat de sfeer tenietdoet als je ontspannen in bad zit. Kies dus voor dimbare spotjes, die je naar wens op een bepaald deel van de badkamer kunt richten en waarvan je de lichtsterkte in kunt stellen al naar gelang de sfeer die je wilt creëren.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Karolina Grabowska | Beeld: Karolina Grabowska (Pexels) 

Laatste nieuws