Harry Styles bekritiseerd om uitspraak tijdens Grammy-speech

En ook Adele lijkt de uitspraak van de Britse zanger wat onhandig te vinden.

65th Annual Grammy Awards - arrivals

Je kunt niet gemist hebben dat afgelopen weekend de prestigieuze Grammy's werden uitgereikt. En je kunt eigenlijk ook niet gemist hebben dat niemand minder dan Harry Styles de Grammy voor Album of the Year in ontvangst mocht nemen. Een prachtige winst, natuurlijk. Al zijn sommige mensen iets minder blij met de speech die de Britse zanger gaf.

Kritiek op Harry's speech

De grote winnaar van this years Grammy's was niemand minder dan Beyoncé. Ze schreef met haar winst zelfs geschiedenis. Niemand heeft ooit meer Grammy's gewonnen dan de zangeres. Al won ze afgelopen weekend niet de Album of the Year award, die ging naar Harry Styles. Al was zijn acceptance speech wel even een dingetje: "Dit gebeurt niet vaak voor mensen zoals ik", waren de woorden waarmee hij die afsloot, en net over die zin valt het internet nu behoorlijk.

Op Twitter laten veel mensen weten dat de uitspraak van Harry in het verkeerde keelgat is geschoten. "'Dit gebeurt niet vaak voor mensen zoals ik', is het meest white privilege-ding dat ooit is uitgesproken tijdens een award show", twitterde journalist Sam Sanders. En vele Twitteraars waren dat met hem eens. "Ik moet eerlijk zijn, ik kan geen type mens bedenken voor wie dit meer gebeurt."

MTV News deelde op Twitter het fragment in kwestie. Hoewel we niet kunnen invoelen hoe mede genomineerde Adele zich voelde, lijkt de zangeres de uitspraak van Harry ook wat onhandig te vinden.

Beyoncé vs Harry

Veel mensen hadden verwacht dat Beyoncé Album of the Year zou winnen. Met name om die reden viel de uitspraak van Harry mensen rauw op het dak. "Hoezo overkomt dit mensen zoals jij niet vaak?", vraagt een Twitteraar zich boos af. "Het overkomt letterlijk alleen maar mensen zoals jij. De laatste keer dat een zwarte vrouw deze prijs heeft gewonnen was in 1999."

In het verleden werd Beyoncé vaker genomineerd voor deze award, maar ze verloor vaak van witte artiesten. Denk aan Taylor Swift, Beck, Adele en nu dus Harry Styles.

Het van de andere kant bekijken

Veel mensen bekritiseren Harry, maar er zijn ook mensen die denken te snappen waar de zanger op doelde. Zo neemt journalist Cat Cardenas het voor hem op. "Ik denk dat hij bedoelt dat hij uit een klein, working class dorp komt, iemand zonder connecties die een van de grootste artiesten ter wereld is geworden." En ook journalist Elle Hunt liet op Twitter van zich horen. Ze wijst erop dat zijn uitspraak logischer klinkt voor mensen uit het Verenigd Koninkrijk. Ze verwijst daarbij naar een artikel op Vice, waarin wordt uitgelegd dat de meeste celebrities in Groot Britannie Nepo Babies zijn, maar dat geldt niet voor Harry Styles. Dus ja, de uitspraak van Harry kan op twee manieren bekeken worden. Laten we 'm het voordeel van de twijfel geven.

Overigens dealde Beyoncé met verve met haar verlies. Ze stond op en gaf Harry Styles een staande ovatie. The queen that she is. 

Bron: Marie Claire US | Beeld: BrunoPress

Celebrity
  • 65th Annual Grammy Awards held at Crypto Arena - Arrivals Featuring: Harry Styles Where: Los Angeles, California, United States When: 05 Feb 2023 Credit: BauerGriffin/INSTARimages