Hoe lang kun je het wassen van je beha uitstellen?

Asking for a friend.

Happy housewife woman in laundry room with washing machine

We moeten er niet aan dénken om een slipje langer dan een dag te dragen, maar interessant genoeg zijn we niet zo strict wanneer het op beha's aankomt. Die dragen we gerust meerdere dagen. Wij vroegen ons daarom af hoe lang je het wassen van je beha nu echt kunt uitstellen. Want ja, die kan best vies worden.

Niet meer fris

Wanneer je je beha te weinig wast, kan er allemaal viezigheid op het materiaal terechtkomen. Denk aan olie, restjes van je lotion, schimmels en micro-organismen. Ook kunnen vervelende geurtjes in de stof trekken. En daar wil je natuurlijk niet mee rondlopen. Daarom geven experts aan dat je je beha gemiddeld na twee of drie keer dragen zou moeten wassen.

Hoewel je beha er na drie dagen dragen misschien nog niet vies uit ziet, kan er al wél veel viezigheid in de stof zitten. Het hangt trouwens wel af van een paar factoren: wanneer je veel gezweet hebt, zou je je beha al sneller moeten wassen en ook een sportbeha kun je na iedere zware sportsessie beter direct wassen.

Wasadvies

Maar let op: gooi je lingerie liever niet in de wasmachine. Het is beter om je beha’s met de hand te wassen. Zo blijven ze langer mooi en onbeschadigd. Gebruik hierbij warm water, aangezien te heet water het materiaal kan verzwakken.

Heb je geen tijd om je beha met de hand te wassen (of let's be honest, heb je daar geen zin in). Dan kun je ze met je reguliere was mee wassen in een speciaal waszakje. Deze kun je bij elke lingeriezaak wel aanschaffen.

Bron: Who What Wear, Marie Claire UK | Beeld: iStock

Lifestyle
  • a Happy housewife woman in laundry room with washing machine