Het is Warmetruiendag: op deze adresjes kun je prachtige vintage sweaters bemachtigen

Jezelf warm houden in stijl.

Toegegeven, bij de meeste huishoudens is het met de hoge gasprijzen wat vaker Warmetruiendag dan enkel op de tiende van februari. Maar met oog op het klimaat vinden we het geen gek idee om toch stil te staan bij deze dag. En nee, we gaan je niet vertellen dát je mee moet doen. Wel delen we vandaag waar je de beste vintage truien kunt scoren.

Salon Heleen Hülsmann – Amsterdam

Bij Salon Heleen Hülsmann vind je een prachtige collectie aan tweedehands designerkleding, -schoenen en -accessoires. Een team van experts selecteert alle items én controleert ze zorgvuldig om de authenticiteit van elk item te kunnen garanderen. Je kunt de items online shoppen, maar je kunt ook langsgaan in de showroom aan de Jacob Obrechtstraat in Amsterdam-Zuid. Op vrijdag en zaterdag kun je gewoon binnenwandelen, op andere dagen in de week alleen op afspraak.

Rêveuse Vintage – Amsterdam

Wil jij je kledingkast spekken met kleurrijke vintage truien (of cardigans)? Dan zou je maar zo kunnen slagen bij Rêveuse Vintage. In de boutique kom je de kleurrijkste vintage pareltjes tegen. De store aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam is geopend van woensdag tot en met zondag. Liever online shoppen? Ook dat kan via hun Etsy-pagina.

Episode – Verscheidene locaties

Een winkel waar je uren kunt rondstruinen is Episode. Rekken met vintage kleding lachen je tegemoet als je over de drempel van de winkel stapt. Met een heel scala aan dikke truien, warme cardigans en ander knitwear vind je hier genoeg kleding die jou deze winter warm houdt. Het leuke? De Episodes stores vind je op meerdere plekken in Nederland. Naast Amsterdam vind je ook vestigingen in Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem. En ook in Copenhagen, Parijs, Antwerpen, Brussel en Hamburg, mocht je daar toevallig in de buurt zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door episode (@episodesecondhand)

Stardust – Groningen

In de randstad kun je ontzettend veel vintage adresjes vinden, maar vergis je niet, ook in andere delen van het land kun jij je vintage shopbehoeftes bevredigen. Bij het Groningse Stardust kun je terecht voor goede en betaalbare vintage kleding met een ’80s en ’90s look en feel. De shop is geopend van woensdag tot en met zondag en je vindt ‘m aan de Carolieweg in Groningen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stardust (@stardustgroningen)

Second Floor – Eindhoven

De Eindhovense vintageshoppers zijn vast bekend met dit adres, maar we wilden je ‘m zeker niet onthouden: Second Floor. Een kleurrijke vintagezaak waar je prachtige truien en andere kleding kunt bemachtigen. Naast kleding vind je er overigens ook fijne hebbedingetjes, zoals kleurrijk servies en sieraden. Benieuwd geworden? Second Floor vind je aan de Hoogstraat en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

VINT – Amersfoort

Als je in de buurt van Amersfoort bent en je mooie vintage stukken wilt bemachtigen, dan moet je zeker even bij VINT naar binnenlopen. Hoewel, even. Met 1500m2 aan vintage spullen – waaronder prachtige fashion – ben je hier wel even zoet. De store zit heel toepasselijk aan de Textielweg en is van woensdag tot en met zondag geopend.

Dotnsquare Vintage – Maastricht

Ook in het zuidelijke puntje van Nederland kun je goed slagen op vintage gebied. Reduce, Reuse, Recycle, aldus het credo van Dotnsquare Vintage. De winkel gelooft dat slow fashion de toekomst is en in de winkel kun je daarom prachtige vintagekleding kopen. Overigens vind je hier ook andere hebbedingetjes, waardoor je de winkel aan de Heggenstraat niet zomaar voorbij wilt lopen. Geopend van dinsdag tot en met zondag.

Leeuwarden

Ook in de Friese hoofdstad kun je prima vintage stukken bemachtigen. Een winkel die je tijdens een shopsessie in Leeuwarden niet mag overslaan is Regverdig (Afrikaans voor rechtvaardig) aan Over de Kelders in de binnenstad. De missie van deze winkel is om het mensen makkelijker te maken om toffe tweedehands kleding te vinden, dit omdat de kledingindustrie enorm vervuilend is. Regverdig is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door REGVERDIG, Leeuwarden (@regverdig)

Miinto

Sommige mensen vinden het heerlijk om door rekken te snuffelen, maar anderen houden erg van het gemak van het internet. Lekker overzichtelijk. Voor die laatste groep vintageshoppers is Miinto een aanrader. Hoewel je in deze webshop veel nieuwe items vindt, heeft de website ook een Vintage/Pre-owned selectie. Hier vind je veel designertassen, maar ook truien (vink daarvoor de categorie Tops). En het zijn hebberigmakende merken. Denk aan Dior, Valentino, Versace en Michael Kors.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miinto. (@miinto_official)

Vestiaire Collective

Ook bij Vestiaire Collective kun je online op zoek naar de prachtigste vintage pareltjes. Hoewel je op deze site met name designertassen en andere accessoire spot, kan de oplettende shopper hier ook prachtige vintage truien scoren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vestiaire Collective (@vestiaireco)

Vintage kilosales

Er zijn veel winkels waar je elke dag terecht kunt om je vintage behoeftes te bevredigen, maar hou ook zeker de vintage kilosales in de gaten. Door het hele land vinden deze sales plaats. Je kunt hier veel pre-owned pareltjes shoppen en aan het einde van je shopsessie reken je je nieuwe items per kilo af. Volgend weekend (18-19 februari) vindt er zo’n sale plaats in Groningen en het weekend daarop kun je in onze hoofdstad een kilosale bezoeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kilo Kilo (@kilokilovintage)

Vinted

Het kan bijna niet anders dan dat je ooit eens op Vinted hebt rondgesnuffeld. Op deze app voor het (ver)kopen van tweedehands items vind je enorm veel kleding. Kleding van H&M, Zara en C&A vind je hier in overvloed, maar de beoefende online shopper kan hier ook prachtige vintage truien vinden. Happy shoppings!

Beeld: BrunoPress, Instagram 

Laatste nieuws