Copy + paste: deze 80's en 90's trends maken een comeback

Hoewel sommige trends van vroeger ons een beetje nerveus maken (lees: low-rise jeans) kunnen we een goede fashioncomeback heus waarderen.

PFW - Street Style

Als je met het zicht op het voorjaar vast optimistisch bent begonnen met de voorjaarsschoonmaak van je garderobe, dan wil je oppassen met je wat je weggooit. Trends zijn enorm recyclebaar. Zo bewijzen ook deze 80's en 90's trends die deze lente een comeback beloven te maken.

Chunky armbanden

De jaren '80 stonden bekend om grote armbanden en dito kettingen. En in een tijd waarin we vooral veel subtiele sieraden zijn gaan dragen, zijn statement items wat ons betreft meer dan welkom. De trend wordt inmiddels al op de runway gespot, maar ook de early adaptors (Bella Hadid, who else) hebben de grote armbanden weer in hun garderobe opgenomen. Bella gaat voor kleurrijk, zoals we de sieraden kennen uit de jaren 80's, maar de kenners voorspellen dat kleur in 2023 een bescheidenere rol gaat spelen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Beenwarmers

Zijn wij de enigen die meteen denken aan dansfilms als Flashdance wanneer het begrip beenwarmers valt? Of je nu gruwelt van het warmhoudende item, ze zijn toch echt terug. Overigens niet in felle kleuren – die laten we in 90's achter – maar in neutrale tinten.

Oversized blazers en power suits

Strak in pak? Dat zit er dit jaar niet in. Vorig jaar bewezen de slouchy suits al enorm populair te zijn en dit jaar verwachten we nog meer van de oversized blazers met bijpassende broek te zien. In de vroegere jaren was de look een statement van women's empowerment, maar anno 2023 is de power suit een androgyne look geworden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door BRUNA (@brunabear)

Schoudervullingen

Blazers met schoudervullingen kennen we wel, maar aankomend seizoen zullen de schouder pads een hoofdrol spelen in veel meer kledingstukken. Van basic t-shirts (die hierdoor niet meer zo basic zijn) tot truien. Je kunt dit jaar niet meer om schoudervulling heen. En honestly, dat willen we ook helemaal niet.

Motorjackets

Er was een moment waarop iedereen werd gespot in leren jassen, maar er was ook een moment waarop iedereen de motorjackets omarmde. Z'n hoogtijdagen beleefde het item in de jaren '80 en '90. En wellicht ook in 2023. Vorig jaar namen de zoekopdrachten naar het item met 61 procent toe en tijdens Stella McCarney's Spring 2023 show zagen we veel motorcross-themed kledingstukken voorbijkomen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door 敏Amy (@tao_the_vision)

On repeat

Zoals we al zeiden keren veel trends uit het verleden op een bepaald moment weer terug. Voor bovenstaande trends is dat zeker het geval. Maar we verwachten dat we ook meer slouchy laarzen gaan zien, dat roze nóg populairder wordt dan vorig jaar (zeker wanneer de film Barbie met Margot Robbie verschijnt) en we vermoeden dat ook de polkadot dit jaar een big moment zal hebben. Het mag dan wel 2023 zijn, maar de 80's en 90's vallen dit jaar zeker niet weg te denken!

Bron: The List | Beeld: BrunoPress, Instagram