Rihanna openhartig over het ouderschap: 'Je bent dankbaar als je even kunt douchen'

De artiest vertelt openhartig dat ze erg moest wennen aan het moederschap toen haar zoontje net was geboren.

the Black Panther Wakanda Forever World Premiere

Niemand minder dan Rihanna en A$AP Rocky én hun 9-maanden oude zoontje sieren momenteel de cover van de Britse Vogue. Niet alleen zien ze er prachtig uit, maar de zangeres praat ook voor het eerst openhartig over het moederschap.

Legendarisch

Het aantal keren dat Rihanna haar zoon – wiens naam nog altijd niet bekend is – aan de wereld heeft laten zien, is op één hand te tellen. Als het aan Rihanna lag, hield ze hem tot de iconische Vogue cover nog helemaal voor zichzelf, maar ze wilde de paparazzi die op de loer lagen voor zijn en publiceerde daarom al eerder een filmpje. Nu schittert het gezin voor het eerst met zijn drieën in een shoot, en wat voor een!

In het tijdschrift is ze openhartiger dan ooit over haar nieuwe rol als moeder. “Het is legendarisch”, vertelt Rihanna. “Je herinnert je niet meer hoe het leven daarvoor was, ondanks dat je de herinneringen en foto’s hebt. Het is bizar.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

Mentale impact

De bevalling ging goed. “Het was heel mooi en daar ben ik heel dankbaar voor”, is het enige wat ze erover kwijt wil. De mentale impact vond ze een stuk heftiger. “Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik ging van één naar twee personen. Je gaat het ziekenhuis in als koppel en komt eruit als familie van drie.”

De eerste dagen waren een roller coaster. “Het was gekkenwerk. Je slaapt niet. Helemaal niet. Zelfs niet als je zou willen. Je bent het grootste gedeelte van de tijd een zombie”, herinnert ze zich. “We kwamen thuis en hadden niemand. Alleen wij en de baby. Dan word je bang, want hoezo vertrouwden ze het ons zomaar toe om met een baby naar huis te gaan? Geen doctoren, geen verpleegkundigen, we gingen gewoon naar huis met nieuw leven.”

En dan moet je het helemaal zelf doen. “Je bent je baby tot dienst, dat is hoe het is. Je bent dankbaar als je even kunt douchen”, lacht ze. “Ik weet nog dat ik zijn wieg de badkamer in rolde en tijdens het douchen telkens de mist van het raam moest vegen omdat ik hem toch wilde zien.”

Nieuwe verantwoordelijkheden

Ondanks dat de eerste dagen, weken en maanden een uitdaging waren, geniet de zangeres van ieder moment met haar gezin. Maar er zijn ook verantwoordelijkheden waar ze het benauwd van krijgt. “Een jonge zwarte man opvoeden is één van de engste verantwoordelijkheden in mijn leven”, legt ze uit. “Je vraag je af: wat doe ik mijn kinderen aan? Is dit de planeet waarop ze zullen opgroeien?” Ze vervolgt: “Die dingen zetten je echt op een andere manier aan het denken.”

Gelukkig heeft ze vriendlief A$AP Rocky aan haar zijde, waar ze heel dankbaar voor is. “We zijn beste vrienden met een baby”, vertelt ze. “We moeten op dezelfde golflengte zitten, maar dat is altijd wel zo geweest in onze relatie. Alles verandert als je een baby hebt, maar ik denk dat het ons alleen maar dichter bij elkaar heeft gebracht.”

Bron: Happy in Shape, Vogue UK | Beeld: NL Beeld