Dit wordt de 'it'-schoenentrend van komend seizoen

Subtiel is de trend niet.

PFW - Street Style

Je hebt er waarschijnlijk nog niet bij stil gestaan, maar over een maand begint de lente. De start van elk seizoen brengt vaak ook een ommezwaai aan nieuwe schoenentrends met zich mee. En die van dit jaar is behoorlijk uitgesproken. De lente van 2023 staat volledig in het teken van metallic schoenen.

Trending

Wie de verwachte trends voor 2023 op de voet heeft gevolgd (no pun intended), weet dat dit jaar het jaar van de metallic accessoires is. Experts verwachten dat met name metallic schoenen furore gaan maken. A-listers hebben de opvallende schoenen in ieder geval al omarmd.

Tijdens Paris Fashion Week zagen we actrice Anne Hathaway haar Valentino fitting verlaten met een paar metallic stappers aan haar voeten. Sarah Jessica Parker droeg mismatching metallic stiletto's tijdens de opening van haar footwear boutique in New York en ook Katie Holmes verrijkte haar garderobe met reflecterende pumps.

Wauw-factor

Tijdens kerstmis en oudejaarsavond worden de statementschoenen nog weleens uit de kast gehaald, maar het zal voor sommigen even wennen zijn om metallic schoenen deel uit te laten maken van hun dagelijkse look. Maar denk er eens over na: je kunt ze heel makkelijk voor verschillende doelen inzetten. Draag je bijvoorbeeld een outfit in neutrale tonen? Dan kan een metallic schoen je outfit naar een hoger niveau tillen. Anne Hatheway is daar het levende voorbeeld van. De outfit waarin ze werd gespot tijdens Paris Fashion Week an sich was natuurlijk prima, maar het waren haar zilveren cowboyboots die zorgden voor de wauw-factor.

Inmiddels zijn er steeds meer modeliefhebbers en influencers die de schoenen hebben omarmd. Benieuwd hoe zij de trend vormgeven? Wij speurden Instagram af naar inspiratie.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Kat (@kat_arynka)

Gouden combinatie

Metallic schoenen mogen dan opvallen, maar dat betekent niet dat het moeilijk is om ze op te nemen in je dagelijkse look. Je kunt het combineren met een jurk, een rok of een legging, maar er is één combinatie die al-tijd werkt, eentje waarmee je nooit overdressed voor de dag komt: metallic laarzen + jeans.

Een spijkerbroek is een item dat altijd voor wat nonchalance kan zorgen. Door opvallende schoenen te combineren met een neutrale broek, voorzie je je outfit van dat gewilde 'je ne sais quoi'-gevoel. Combineer een flared jeans met metallic cowboylaarzen of draag een straight leg jeans met reflecterende sneakers of enkellaarzen. En vergeet ook vooral niet om te experimenteren. Alles is geoorloofd!

Bron: InStyle, Vogue USA, WWD | Beeld: BrunoPress, Instagram