Hot and happening: rechte wenkbrauwen maken een comeback

Menig celebrity heeft de trend al eigen gemaakt.

We horen al maanden geluiden dat de dunne wenkbrauw terug is, maar onze wenkbrauwen epileren tot dunne streepjes durven we nog niet zo goed. Voor je het weet dient een nieuwe browtrend zich alweer aan. Neem nu de straight eyebrow. Volgens TikTok is juist deze wenkbrauwvorm terug van weggeweest.

Straight brows

De straight brows zijn – net als vele andere trends – overgewaaid vanuit Korea. Hier geloofden ze er heilig in dat het ontbreken van het ‘boogje’ van je wenkbrauw zorgt voor een lift in je gezicht. Je weet wel, waardoor je wakkerder lijkt. Wil je de straight brows een keer proberen, maar ben je bang voor het resultaat? Geen zorgen. Veel celebs zoals, Rosie Huntington-Whiteley, Cara Delevigne en brow-goddess Zendaya gingen je voor zodat jij perfecte voorbeelden hebt van rechte wenkbrauwen.

Tutorial

Ben je overtuigd, maar heb je geen idee hoe jij je wenkbrauwen zo perfect mogelijk wegscheert? Gelukkig zijn er genoeg TikTokkers die tutorials op het platform hebben geplaatst. Al doe je er nooit verkeerd aan om het over te laten aan een browspecialist.

@paigegold #stitch with @ellizabeth.marie #straightbrows ♬ original sound – PAIGE GOLD

@heyitsnichole_ #stitch with @ellizabeth.marie The chokehold this app has me in.. #eyebrowtutorial #eyebrowshaving #makeuphacks #beautytok #ishavedmyeyebrows #straightbrows #didimessup? #eyebrowshaping #flatbrows ♬ original sound – 🖤Nichole🤍

Niet voor iedereen geschikt

Toch is er een kans dat niet iedereen de straight brow-look rockt. Wenkbrauwstylist Suman Jalaf adviseert om eerst goed te kijken naar de vorm van je gezicht voordat je besluit een stukje van je wenkbrauw af te scheren.

“De grootte van je wenkbrauwen zou in overeenstemming ‘moeten’ zijn met de grootte van je gezicht. Zo wil je idealiter een gebogen of hoog aangezette wenkbrauwen als je een lang gezicht hebt. En heb je een hoekig gezicht, dan accentueert een rechte wenkbrauw juist de ‘vierkante’ vorm extra. Als je dan een boog toevoegt verzacht dit je uitdrukking”, aldus Suman.

Bron: Grazia, Cosmopolitan | Beeld: TikTok, Beeld NL

Laatste nieuws