Waarom het sparen van koopzegels een goede investering kan zijn

Want van rente op je spaarrekening hoef je het niet meer te hebben.

Je hoeft geen wiskundig wonder te zijn om te weten dat de boodschappen momenteel verrekte duur zijn. Extra geld uitgeven aan koopzegels voelt daarom misschien niet zo aantrekkelijk, maar wist je dat die onder aan de streep hartstikke rendabel zijn?

Geen rente op spaarrekening

Wie haar spaarrekening even onder de loep neemt en kijkt naar de rente, komt waarschijnlijk tot de conclusie dat dat sparen voor rente weinig tot geen zin heeft. Gelukkig is er nog een manier van sparen die wel rendabel is. Het goede oude sparen van koopzegeltjes levert je tegenwoordig meer geld op dan je geld op een spaarrekening zetten.

Koopzegels sparen

De spaarrente bij de bank is tegenwoordig erg teleurstellend. Eigenlijk merk je vrijwel niets van rente – als jouw bank daar überhaupt nog aan doet. Waar je wel goed kunt sparen? Gewoon bij de supermarkt. Zeg eens ‘ja’ tegen koopzegels. Na een snelle rekensom leer je dat je er inderdaad meer mee verdient. De zegels kosten maar een paar cent per stuk en de rente die je hierover verdient kan oplopen tot maar liefst zes procent!

Zo werkt het

Per euro koop je voor een laag bedrag een koopzegel. Deze zegeltjes plak je in een boekje en als je dit boekje vol hebt, krijg je het betaalde bedrag aan koopzegels plus rente ervoor terug. De kosten per zegel en opbrengsten verschillen per supermarkt dus hieronder een overzicht van vier supermarkten:

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock, Dingen voor Vrouwen

Laatste nieuws