Aha: deze nagelvorm past het beste bij jouw handen

De beste nagelvorm hangt af van de vorm en lengte van je vingers.

Gellakjes in alle kleuren van de regenboog (met minimalistische tot drukke motiefjes) zijn momenteel hot and happening. De vorm van onze nagels lijkt daardoor een beetje op de tweede plaats te komen, zonde, want dat mooie lakje komt nog beter tot z'n recht wanneer je nagelvorm matcht met je handen.

1. Ovaal

Niet gezegend met lange vingers? Deze vorm is perfect als je wat kleinere handen hebt en brede nagelbedden. Door de ovale vorm lijken je vingers langer.

2. Amandel vorm

Perfect voor als je korte vingers hebt en je nagelbedden smal en lang zijn.

3. Vierkant

De struggle bij de nagelstylist: ovaal of toch vierkant. Natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar als je gezegend bent met lange vingers + lange en smalle nagelbedden, dan staat deze vorm geweldig.

4. Ballerina

Het maakt niet uit of je nou lange of korte vingers hebt, deze vorm staat bij iedereen.

5. Stilleto

Perfect voor als je een statement wil maken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door LAKWERK (@lakwerk)

6. Rond

Ronde nagels zorgen ervoor dat je vingers korter lijken, dus houd hier rekening mee als je ze juist 'langer' wil laten lijken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door LAKWERK (@lakwerk)

Nagelverzorging

Wil je je nagels zo mooi mogelijk krijgen? Dan gaat dat natuurlijk verder dan de perfecte vorm en een mooi lakje. Ten eerste is het goed om je nagels af en toe niet te lakken, zodat ze even bij kunnen komen. Ten tweede is het belangrijk dat je je nagelriemen goed verzorgt - wist je dat je nagelriemen invloed kunnen hebben op je nagelbed en de manier waarop je nagels groeien? Als je je nagelriemen niet goed verzorgt, kan de huid rondom je nagels ontsteken. Hierdoor kunnen je nagels sneller 'hobbelig' en 'ribbelig' worden. Hydrateren is dan ook dé key. Een fijne nagelriemolie of het gebruik van handcrème na het handen wassen kan al enorm helpen om je nagelriemen gezond te houden.

Bron: Graziadaily | Beeld: Solod_sha