Must try: dit middeltje zorgt binnen no-time voor lange lokken

Wij zijn fan!

Wil jij ook zo graag lange, gezonde lokken? We get that. Toch is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan namelijk een jarenlang proces zijn om een klein beetje resultaat te zien. Maar misschien kan je daar dit jaar verandering in brengen. Dít middeltje zou er namelijk voor moeten zorgen dat jij binnen no-time lange lokken krijgt.

Chebe

Het is natuurlijk ten eerste belangrijk om te weten welk wondermiddel zou moeten zorgen voor langere lokken. En we kunnen je nu alvast garanderen: je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Het middeltje wat kan helpen om je haar sneller te laten groeien is namelijk chebe.

“Chebe is een struik die groeit in de bergketen van mijn land Tsjaad”, legt Salwa Petersen, oprichtster van haar eigen beautymerk wat bekend staat om de Chébé Du Tchad Hair Cream, uit. “Tsjadische vrouwen ontdekten duizenden jaren geleden dat de zaden krachtige haarversterkende eigenschappen hebben.”

Ook master cosmetologist Alicia Bailey is erg te spreken over chebe. “Het helpt gespleten haarpunten en breuken te verminderen. Daarnaast houdt chebe het haar gehydrateerd en extreem zacht én zorgt het ervoor dat je makkelijk door klitten heen kunt, wat natuurlijk weer helpt bij het behouden van lengte.”

Populair

En hoewel chebe steeds populairder wordt in de beautywereld, valt Peterson toch iets op. “Niet alle chebe-poeder is hetzelfde. Het soort dat dat effect heeft op het haar groeit alleen in een specifieke regio in Tsjaad.” Zo legt ze uit dat ze een paar ‘chebe-poeders’ op Amazon kocht, maar er al snel achter kwam dat dit helemaal geen chebe was. “Ik weet niet wat het was: zand, henna, hasj?”

Het is dus belangrijk om te weten waar je chebe-poeder vandaan komt als je het aanschaft. Ook waarschuwt Peterson ons voor een soort chebe die we sowieso niet moeten kopen. “Pas op voor mensen die ‘Afrikaanse’ chebe verkopen. Dat is namelijk een heel ander soort poeder en heeft dan ook geen enkel effect op het haar.” Noted!

Haartypes

Voor het gewenste resultaat raden zowel Petersen als Bailey aan om de chebe twee tot drie keer per week aan te brengen in je haar. Echter, kan het geen kwaad als je het vaker wil gebruiken. “Sommigen gebruiken het als een leave-in”, legt Bailey uit. “Doordat je de pasta in je haar aanbrengt en het daarna in een vlecht doet, zorg je ervoor dat je haar gehydrateerd blijft, waardoor je de lengte behoudt.”

En hoewel sommige middeltjes voor je haar vaak geschikt zijn voor een bepaald type haar, is dat bij chebe niet het geval. Chebe is namelijk – als we de experts mogen geloven – geschikt voor iedere haarstructuur. Wel kunnen mensen met bijvoorbeeld heel erg fijn haar, een verzwaard gevoel ervaren als ze de chebe aanbrengen, wat logisch is.

“Het kan wel een uitdaging zijn voor mensen met bepaalde haarstijlen om chebe-poeder te gebruiken’, legt Petersen uit. Maar dat betekent niet automatisch dat chebe niet geschikt is voor hun haarstructuur. “Het haar kan dan namelijk verstrikt in elkaar raken en daardoor niet goed worden uitgespoeld.” Maar no worries! Als je de authentieke, échte chebe gebruikt hoef je niet bang te zijn volgens Petersen. Ben jij al overtuigd?

Bron: Happy in Shape, In Style | Beeld: iStock

Laatste nieuws