2023 wordt hét jaar van de maxi skirt

Menig celebrity is er alweer in gespot.

De mini skirt zat afgelopen zomer dan wel in de lift, maar het is haar grote zus de maxi skirt die dit jaar een van de grootste trends lijkt te worden. Sterren als Kendall Jenner en Elsa Hosk werden al in het item gespot en we vermoeden dat het niet lang duurt voor de massa een voorbeeld aan hen neemt.

Maxi skirt

Gelukkig is en blijft mode altijd tijdsgebonden, waardoor verschillende ontwerpers nu al steeds vaker maxi skirts in hun collecties showen. En nu er steeds meer fashion items van vroeger terugkomen, kon ook de maxi skirt niet achterblijven. Anno 2023 is de maxi skirt weer helemaal back in business waardoor dit item het zeker waard is om in te investeren. Verscheidene celebrities zijn er al in gespot.

Variaties

Styliste Allison Bornstein – die bekendstaat om haar ‘drie-woorden benadering’ – heeft al gezegd dat de maxi skirt in verschillende collecties terug te zien is. Denk aan: Tibi, Altuzarra en Givenchy.

“De stijlen varieerden van lange, denim A-lijn rokken, tot gebreide rokken en gelaagde slip-skirts”, liet ze aan InStyle weten. “Zelfs celebs als Kendall Jenner en Jennifer Lopez zijn gespot terwijl ze de runway-trend droegen.” Maar niet alleen de extra warme laag maakt de maxi skirt een echte must-have voor dit seizoen, het is natuurlijk ook een superveelzijdig fashion item. Kijk zelf maar:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARILYN (@nlmarilyn)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door e l e a ☁️ (@elialau_)

De keuze is reuze

“Soms is het moeilijk om trends op te pakken als je het gevoel hebt dat je niets in je garderobe hebt dat erbij past. Hierdoor is de maxi rok een geweldige manier om een trend toe te passen op een alledaagse garderobe”, aldus stylist Christina Stein. Daarnaast wijst ze er ook op hoe fashionlovers kunnen kiezen uit een mix van stijlen en texturen. De keuze is reuze!

Daarnaast is het belangrijk dat je met deze trend je eigen ‘stijl’ vindt. Je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wil natuurlijk. “Maxi’s kunnen door alle lichaamstypen worden gedragen”, aldus Bornstein. “Ze kunnen omhoog of omlaag worden gekleed, gecombineerd met blazers, cropped jacks, platform sneakers of cowboylaarzen. “De mogelijkheden zijn eindeloos, zonder je aan een stijl vast te klampen.”

Bron: Elegance, In Style | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws