Waarom je juist wél sokken in bed moet dragen

Een arts legt uit waarom het helemaal niet zo'n slecht idee is.

Enjoying a morning

We vinden het nog best een dingetje om sokken te dragen in bed. Toch is het helemaal niet zo'n gek idee om team #bedsokken te worden. Blijkbaar helpt het je om sneller in slaap te vallen.

Lichaamstemperatuur

Volgens Dr. Jess Andrade doen we er allemaal goed aan om sokken in bed te dragen. Via haar TikTok-account Doctor Jesss legt ze uit dat je brein dan eerder doorheeft dat je in slaap wil vallen. “Het houdt je voeten warm en hierdoor gaan de bloedvaten open en die helpen het lichaam afkoelen.”

Een koeler lichaam is wat je wilt als je in slaap wilt vallen, zo licht de dokter toe. “Een koud lichaam vertelt het brein dat het tijd is om te gaan slapen. Mensen die sokken dragen vallen vaak sneller in slaap.”

@doctorjesssI wear socks to bed so don’t come at me im not weird♬ original sound - PresleyWalker

Beste sokken

Dr. Andrade is niet als enige overtuigd. Ook Roy Raymann, slaapexpert bij Philips Research en secretaris van de Nederlandse vereniging voor Slaap-Waak onderzoek, benadrukt dat het nuttig kan zijn om sokken in bed te dragen. “Mensen vallen eerder in slaap als de voeten warm worden door het dragen van sokken”, vertelde hij eerder aan NRC.

Er moet alleen wel een kleine kanttekening bij worden geplaatst. Sokken kunnen namelijk ook te strak zitten, waardoor de bloedtoevoer naar je voeten afneemt. Kies dus speciale bedsokken of draag sokken die geen strakke bovenrand hebben.

Bron: TikTok, NRC | Beeld: iStock