Gespot: grootste trends Paris Fashion Week 2023

Yay or nay?

Paris Fashion Week is hét moment van het jaar dat modeliefhebbers van het eerste uur van modeshow naar modeshow sprinten om niets te missen van de grote modehuizen. Afgelopen week werden de toeristen ingeruild voor influencers, celebs en ontwerpers. Grote namen presenteerden tijdens deze Paris Fashion Week hun nieuwe herfst- en wintercollectie van 2023. Fashion search engine Tag Walk heeft de meest opvallende trends voor ons op een rijtje gezet.

Trench coat

De tijdloosheid van de trenchcoat kan niemand ontkennen en ook dit jaar domineerde deze jas op de runway. Het fijne aan dit item is dat je ‘m op zoveel verschillende manier kunt dragen. Midi skirts werken, elke jeanssoort combineer je er makkelijk mee en ook tig schoenstijlen complimenteren de coat. Van klassieke tot een leer: een trench coat kan niet ontbreken in je kledingkast dit jaar.

Veren

Een andere opvallende trend dit jaar is het gebruik van veren in kleding. Van Chanel tot Valentino: veren zagen we in bijna elke show terugkomen. Soms subtiel zoals in de show van Victoria Beckham, maar ook andere ontwerpers zoals Nina Ricci gingen los met het materiaal. Yay or nay?

Metallic

Niet alleen designers zijn dol op de trend, ook menig fashion influencer werd met een metallic item op straat gespot. We zagen metallic al terugkomen in schoenen en de viral zilveren metallic broek is al een tijdje mega populair. Het materiaal is weer helemaal hot en ook op de runway zagen we metallic volop.

Draperen

Ook een opvallende trend die veel terugkwam in Parijs was het draperen van kleding. Van dromerige jurken tot stoere looks: er wordt volop gedrapeerd. Dit is eigenlijk het mooi omhangen en plooien van kleding. Deze vrouwelijk trend is ontzettend flatterend en wij zijn zeker fan!

Masculine / feminine

De lijn tussen gendered kleding blijft verder vervagen en we zien meer ontwerpers dan ooit die herenkleding en dameskleding combineren op de catwalk. Vrouwen in power pakken en mannen in opvallende rokken: kleding heeft geen gender en is voor iedereen lijkt de boodschap. Masculine meets Feminine is ook dit jaar hot en we’re here fot it! 

Pastel

Pastelkleuren waren de laatste jaren al erg populair en dat zal ook dit jaar nog even zo blijven. Zachte kleuren zoals lila, baby blauw en mintgroen waren volop te spotten op de catwalk en zorgden voor een frisse, zachte look.

Maar pastelkleuren waren zeker niet de enige kleuren die opvielen. Ook een knallende kleur rood en de combinatie zwart-wit waren niet te missen en gaan we ongetwijfeld veel terugzien dit jaar.

Bron: Tag Walk | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws