Stephanie Broeks favoriete CHANEL looks uit de FW 2023/24 Ready-To-Wear Collection

Van jaren zestig variant Chanel tweedjas tot hoge zwarte laarzen.

Paris Fashion Week zit er weer op en het was fantastique comme toujours. Fashion writer en influencer Stephanie Broek woonde de CHANEL show bij en deelt met ons haar favorieten uit de Fall Winter 2023/24 Ready-To-Wear Collection.

Stephanie in Parijs

Beste look

Een zwarte lakleren A-lijn jas met hoge zwarte laarzen, twee investment pieces die levenslang meegaan. En gestyled op de coolst mogelijke manier: over een kanten witte legging met daar overheen een kanten (in de vorm van camellia’s) fietsbroekje en de sieraden die deze look voor mij zo interessant maken.

Rechtstreeks op de verlanglijst

 

Met stip op nummer 1: een camellia haarclip. Ik rol vast mijn slaapzak uit om te kamperen voor de deur van de CHANEL boetiek wanneer deze dit najaar gelanceerd worden. 

Favoriete modellen

Anna Ewers. Loopt alweer flink wat jaren mee en ik word altijd weer weggeblazen door haar schoonheid. Wat ze ook draagt, alles staat haar mooi. Ik heb haar eens geïnterviewd en in tegenstelling tot wat je zou denken (ze wordt in editorials vaak neergezet als zelfverzekerde bombshell) kwam ze juist heel zacht en bescheiden over.

Jill Kortleve. Deze Dutchie heeft sinds Virginie Viard aan het roer staat een vaste plek bemachtigd in de CHANEL show. Droeg dit keer een schitterende zilveren look bestaande uit een gestreepte off shoulder top en bermuda shorts (en zilveren oogschaduw). Haar look, maar ook haar coole, moeiteloze manier van lopen zorgden ervoor dat alle ogen op haar gericht waren. 

Akon Changkou. Een van de gezichten van No.1 de CHANEL en met recht, want wat heeft dit Australisch/Zuid-Sudanese model een prachtige, puntgave huid. Ze droeg dit keer een korte jumpsuit waardoor alle aandacht ging naar haar ellenlange benen en de 60s lakleren laarzen die we komend najaar overal gaan zien. 

Front row lievelingen 

Gossip Girl ster Whitney Peak, het nieuwe gezicht van Coco Mademoiselle, en de Japanse actrice Nana Komatsu die schitterde in de Who Are You, Polly Maggoo?’ film uit 1966 geïnspireerde video gemaakt door William Klein en de bijbehorende beelden van Inez & Vinoodh. Zij was ook het uitverkorene model dat op de uitnodiging te zien was en op het reusachtige camellia sculptuur op de catwalk en enorme schermen werd geprojecteerd bij binnenkomst. 

Droom stuk

De jaren zestig variant op het Chanel tweedjasje: een roze versie met kleine kraag, een lange rij knopen en opvallende roze glitterbiezen. 

Accessoire top 3:

  1. De CHANEL balaclava, gemaakt van parels. Iconisch.
  2. De show zat vol CHANEL chokers, waaronder een met zwarte kralen en CC bedel.
  3. De zwart-witte Pokémon-bal vormige tas (een vreemde referentie, ik weet het, maar dit dekt het beste de lading) met grafische print van een zwart-witte camelia en lange ketting. Let op mijn woorden, dit wordt een verzamelaars stuk.
Tekst: Stephanie Broek | Beeld: CHANEL, NL Beeld / BrunoPress, Stephanie Broek 

Laatste nieuws