Marie Claires weekendtips

Dit weekend staat in het teken van prachtige tentoonstellingen!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek Fabrique des Lumières

Vanaf 10 maart wordt de Fabrique des Lumières verlicht door de werken van kunstenaar Salvador Dalí en architect Antoni Gaudí. In de expositie The Endless Enigma komen de surrealistische werken van Dalí tot leven op het ritme van de muziek van Pink Floyd. In het tweede deel van de tentoonstelling Architect of the Imaginary zie je levensgrote beelden van het werk van Gaudí. 

Wanneer:
Vanaf 10 maart.

Waar:
Pazzanistraat 37, Amsterdam.

Bezoek Eveningside

Galerie Reflex Amsterdam toont vanaf 11 maart een eerste solo-expositie van de Amerikaanse fotograaf Gregory Crewdson. In de expositie Eveningside toont de fotograaf zijn nieuwste werk. Gregory staat internationaal bekend om zijn cinematografische stijl met intrigerende foto’s. Dat belooft veel goeds!

Wanneer: Van 11 maart tot en met 6 mei.

Waar: Reflex Amsterdam | Weteringschans 79A, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reflex Amsterdam (@alexdanielsreflex)

Ga naar de Faassen Fashion Show

Niemand minder dan de Amsterdamse tekenaar Paul Faassen opent vrijdag 10 maart zijn solo-expositie Faassen Fashion Show. Paul tekende de laatste jaren veel over de relatie tussen het menselijke en dieren: De scheidslijn tussen die twee wordt met ieder wetenschappelijk onderzoek dunner, maar een groot verschil blijft: mode! Als enige in het dierenrijk hullen wij ons dagelijks in een ander lapje, wisselen voor iedere gelegenheid van outfit en kopen per seizoen nieuwe stukken. Deze tekeningen + een aantal van zijn nieuwe vogel aquarellen: The Fashion Birds kun je binnenkort bewonderen in de I Love Illustration Gallery.

Wanneer:
10 maart – 15 april.

Waar:
I Love Illustration Gallery | Hannie Dankbaarpassage 5, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paul Faassen (@paulfaassen)

Bezoek Haven van Sem Langendijk

Een tentoonstelling die je echt niet mag overslaan is die van Sem Langendijk. Haven is de eerste solotentoonstelling van de fotograaf en toont het resultaat van langdurig onderzoek naar het proces en de effecten van gentrificatie en de sociale ongelijkheid die het genereert.

Wanneer:
Van 9 maart tot 18 juni.

Waar: 
Foam | Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sem Langendijk (@semlangendijk)

Kijktips

Heb je juist zin in een chill middagje of avondje op de bank? Vermaak je dan met een paar nieuwe titels op streamingdiensten. Zo staat de satirische horrorfilm Bodies Bodies Bodies van niemand minder dan Halina Reijn sinds kort op Netflix, en staat ook seizoen zes van Outlander nu op deze streamingdienst. Liefhebbers van Married At First Sight USA kunnen hun hart ophalen, want seizoen 16 staat nu op Videoland. Veel kijkplezier! 

Beeld: Fabrique des Lumières

Laatste nieuws