Marie Claires weekendtips

Van kijktips tot food tips!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek het Royal Light Festival

Wie de stad Apeldoorn wil leren kennen in een magische setting, zit dit weekend goed in de Gelderlandse stad. Vijf dagen lang staat Apeldoorn in het teken van het Royal Light Festival. Lichtkunstwerken van internationale en nationale kunstenaren zijn vanaf 19:00 uur te bekijken langs de drie kilometer lange route van Paleis Het Loo naar de binnenstad. Leuk detail: het festival is gratis toegankelijk.

Wanneer:
15 tot en met 19 maart.

Waar:
Je kunt de route starten vanaf het Raadhuisplein of vanaf Paleis Het Loo.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Uit in Apeldoorn (@uitinapeldoorn_)

Kijktip: U-Boat Wargamers

In de zesdelige docuserie U-Boat Wargamers wordt het verhaal verteld van een groep vrouwen die een grote rol hebben gespeeld in de geallieerde oorlogsinspanningen. Zo waren het de vrouwen van de Women’s Royal Navy Service (de wrens) die hielpen de Slag om de Atlantische oceaan te winnen.

Waar en wanneer:
Vanaf 16 maart elke donderdag om 20.30 uur te bekijken bij The HISTORY Channel.

Luxe dineren bij Achterwerk

In de randstad vind je natuurlijk vele plekken waar je heerlijk plantaardig kunt eten, maar ook in het Noorden weten ze wel van wanten met veganistisch eten. Bij Achterwerk in het centrum van Groningen kun je genieten van een verrukkelijk vier- of vijfgangen diner. Feeling fancy? Dan kun je er ook een bijpassen drankarrangement bij boeken.

Wanneer:
Geopend van woensdag tot en met zaterdag.

Waar: 
Oosterstraat 13A, Groningen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Achterwerk (@lekkerachterwerk)

Lees- (en kook)tip: Supergezond

We weten dat gezond eten goed voor ons is en we willen ons lichaam graag voeden met gezonde maaltijden, maar het is nog best lastig om dat ook daadwerkelijk te doen. In het boek Supergezond vind je tig recepten die zich richten op bepaalde aspecten van je lichaam. Denk aan gerechten om je huid en haar een boost te geven, of recepten die zich richten op je hart en bloedvaten.

Lekker streamen

Heb jij zin in een weekendje luieren op de bank met een film of serie? Netflix breidde diens aanbod weer uit met heerlijke titels. Zo kun je sinds vandaag het tweede seizoen van Shadow and Bone streamen, het zesde seizoen van Below Deck en de film Luther: The Fallen Sun.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws