De mooiste red carpet looks van de Oscars 2023

Stunning!

De meest prestigieuze filmprijzen van Hollywood werden afgelopen nacht weer uitgereikt in het Dolby Theatre in Los Angeles: de Oscars. Everything Everywhere All at Once was de grote winnaar en werd beloond met zeven Academy Awards. Maar wat ons betreft verdienen de volgende A-listers een Oscar voor Best Dressed.

Onze favoriete looks

De Oscars draaien natuurlijk om het eren van filmmakers. Wie gaat er met een beeldje naar huis? Al weten we inmiddels ook dat het om de outfits draait. Dit zijn onze favorite looks!

Michelle Yeoh in Dior

Michelle Yeoh ging voor een all white look en droeg een prachtige Dior Haute Couture. Was deze fenomenale look een voorteken voor haar succes later op de avond? Michelle mocht als allereerste actrice van Aziatische komaf een Oscar in ontvangst nemen voor Beste Actrice voor haar rol in de film Everything Everywhere All at Once. 

Florence Pugh in Valentino

Nog niet eerder was Florence Pugh aanwezig bij de Oscars, maar de actrice pakte meteen groots uit met een duifgrijze Valentino cape met grote pofmouwen. Even lijkt het of de Don’t Worry Darling-actrice de cape combineert met bikeshorts, maar dit blijkt simpelweg een zwarte minijurk.

Aitana Rinab Perez schittert op de loper

Aitana Rinab Perez arriveerde in een glitter sheer jurk op de champagne gekleurde loper – voor het eerst in de geschiedenis van de Oscars veranderde de red carpet van kleur.

Tems in Lessja Verlingieri

Om de jurk van Tems kun je simpelweg niet heen. De zangeres was genomineerd voor Best Original Song voor haar track Lift Me Up in Black Panther: Wakanda Forever en droeg een witte jurk van de Oekraïense designer Lessja Verlingieri van Lever Couture.

Salma Hayek brengt bijzondere gast

Salma Hayek bracht een heel speciale gast naar de Oscars van 2023: haar dochter Valentina Paloma Pinault. De twee stralen in matchende Gucci jurken.

Vleugje Rock-‘n-Roll voor Daniel Kwan

Het zijn niet alleen de vrouwen die uitpakken met hun outfits. Oscarwinnaar Daniel Kwan (voor zijn regie voor Everything Everywhere All at Once) droeg een rood pak met het woord PUNK op zijn rug. Het kleurenpalet lijkt te passen binnen de Lunar New Year setting; zeker in China is het traditie om dan rood te dragen.

Erin Lim in Rick Owens

Een jurk waarin je spontaan naar het altaar zou willen lopen. Erin Lim draagt een prachtig gewaad van Rick Owens.

Emily Blunt in Valentino

Emily Blunt slaat de plank nooit mis met haar outfits voor de Oscars. Voor de feestelijke gelegenheid trok ze een witte Valentino jurk aan. Haar look maakte ze af met een Judith Leiber clutch.

Janelle Monáe in Vera Wang

Als iemand de kleur oranje kan rocken is het Janelle Monáe wel. En dat deed ze dus. In een zwartoranje jurk van Vera Wang gooide ze hoge ogen op de red carpet.

Vanessa Hudgens in Chanel

Vanessa Hudgens gaat voor chic in een vintage Chanel.

Kaala Bhairava en Rahul Sipligunj gaan voor traditioneel

Outfits die wel wat lof verdienen zijn die van Kaala Bhairava en Rahul Sipligunj. De heren verschenen in traditionele kurta en dhoti. En ze hadden wat te vieren! Het nummer Naatu Naatu, uitgevoerd Kaala en Rahul, won in de categorie Best Original Song. Naatu Naatu is het eerste Indiase nummer ooit dat een Oscar won. Het lied is te horen in de film Rise Roar Revolt.

Monica Barbaro in Ellie Saab

Ook Top Gun: Maverick actrice Monica Barbaro weet hoe je je kleedt voor de red carpet. De actrice verscheen in een prachtige Ellie Saab Couture jurk op de rode loper.

Ashley Graham in Alberta Ferreti

Een van Ashley Grahams talenten is toch wel dat ze áltijd weet hoe ze furore maakt op de rode loper. Ze draagt een Alberta Ferreti jurk met Jimmy Choo’s en sieraden van Pandora.

Rosalie Chiang rockt rood

Ook Turning Red actrice Rosalie Chiang was aanwezig bij de Oscars van dit jaar en straalde in deze prachtige rode jurk.

Austin Butler in Saint Laurent

Een chique outfit zonder al te veel poespas kunnen we zeker waarderen. Austin Butler, genomineerd voor beste acteur voor zijn hoofdrol in Elvis, gaat voor strak in pak in Saint Laurent.

Shohreh Aghdashloo maakt een statement

Eentje uit de category definitely worth mentioning. Shohreh Aghdashloo in een door Christian Siriano ontworpen statementjurk. Toen de actrice haar uitnodiging voor de beeldjesceremonie ontving, wist ze dat dit een kans was om aandacht te vragen voor een probleem dat haar nauw aan het hart ligt.

“Ik was zo blij dat ik werd uitgenodigd, maar het kwam in me op dat dit een kans was om aandacht te vragen voor de Iraanse vrouwen die vechten voor vrijheid”, vertelde ze op de red carpet aan The Hollywood Reporter. “Ik wist dat ik iets wilde dragen dat het slogan van de Iraanse vrijheidsstrijders zou bevatten: ‘Women, Life, Freedom‘, terwijl zij blijven strijden voor een van de grootst mensenrechteninspanningen in de geschiedenis.”

Beeld: BrunoPress / NL Beeld, Dior

Laatste nieuws