Waarom zwarte jeans een prominentere rol in je garderobe verdienen

Zwarte jeans zijn net zo tijdloos en veelzijdig als een blauwe spijkerbroek.

PFW - Street Style

Lichtblauw, marineblauw, diepblauw: jeans zijn verkrijgbaar in vrijwel elke denkbare blauwtint, en dat zijn dan ook de jeans die we voornamelijk in onze kast hebben hangen. Donkerdere spijkerbroeken, lees: zwarte jeans, zijn minder populair. En dat is jammer want ook deze kleur staat heel chic en is net zo tijdloos.

Zwarte jeans

Veel mensen geven de voorkeur nog altijd aan een blauwe jeans. Gevoelsmatig valt die gewoon beter te stylen. Maar vergis je niet, ook met de styling van een zwarte jeans is veel mogelijk. Je kunt dan gaan voor een minimalistische look, maar met een zwarte jeans kun je ook heel stijlvol voor de dag komen. De zwarte jeans hoeft dus echt nog niet op vervroegd pensioen. Wij verzamelden een aantal looks die je overhalen om die donkere spijkerbroek wat vaker te dragen.

Met statement laarzen

Zwarte jeans zijn ontzettend veelzijdig en kun je eigenlijk overal wel mee combineren. De perfecte partner in crime dus voor je statement boots.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Met een Breton-top

Black jeans an sich zou je een klassieker kunnen noemen. Dus waarom zou je het niet combineren met een andere klassieker? Geef je zwarte spijkerbroek een Franse touch met een Breton-top.

Classic met een trenchcoat en zwarte loafers

Een look die nooit uit de mode gaat is jeans + witte top + beige trenchcoat + loafers. Zoals je kunt zien hoef je deze look niet te combineren met een blauwe spijkerbroek, maar past de zwarte jeans ook prima in het geheel.

Zwart-wit paring

Met twee contrasterende kleuren val je altijd op. De klassieker onder de contrasterende kleuren is toch wel de zwart-witcombinatie die ook perfect werkt voor een zwarte jeans en een witte blouse. Voorkom een te basic outfit door je look af te maken met een paar stylish schoenen.

Ripped jeans

Houd je outfit laid-back met ripped jeans gecombineerd met andere zwarte items.

Met een blazer

Een combinatie waarmee je de plank nooit misslaat: zwarte jeans met een blazer.

All black met opvallende accessoires

Zwarte jeans kun je prima dragen met andere zwarte items. Maar vergeet niet om je outfit dan wat meer jeu te geven met accessoires. Enkel een zwarte spijkerbroek met een zwart shirt maken het wel erg basic. Draag hier dan opvallende schoenen bij, of maak het af met mooie ringen, oorbellen, kettingen of armbanden.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram