Altijd al een TED talk willen houden? TEDxAmsterdam Women zoekt nieuw talent

Geef je nu op en wie weet mag jij een talk houden tijdens het jaarlijkse TEDxAmsterdam Women event.

Je kunt nóg zo'n inspirerend verhaal hebben, maar als je niet goed weet hoe je dat kunt vertellen komt het waarschijnlijk niet over op het publiek. Struggle jij hiermee? Dan helpt TEDxAmsterdam Women je er graag mee.

Talent Night

Niet de juiste woorden kunnen vinden, terwijl je wel wat te vertellen hebt? Geef je dan nu op voor de Talent Night 2023 van TEDxAmsterdam Women. Tijdens dit event helpen coaches je om jouw verhaal onder woorden te brengen en krijg je de kans om op die beroemde rode TED-stip te staan. Dit jaar vindt Talent Night plaats op 9 juni in Park Centraal in Amsterdam.

Al meerdere jaren op rij organiseert TEDxAmsterdam Women deze talenten avond. Niet alleen leer je er waardevolle handvaten, maar je maakt ook kans op iets heel tofs. Voor de winnaar van Talent Night 2023 is namelijk een plek gereserveerd op het podium van het jaarlijkse TEDxAmsterdam Women event op 29 november.

Opgeven maar!

De Talent Nights zijn gericht op vrouwen uit heel Nederland die inspirerende verhalen willen delen, maar die (bijna) geen ervaring hebben met spreken in het openbaar. Daarnaast moet jouw verhaal binnen het thema van dit jaar passen: decoding the future.

"Dit jaar willen we je meenemen op een reis om de codes waar de samenleving zo lang mee heeft ingestemd te ontregelen, manieren te ontdekken om ze te veranderen, te doorbreken en ondanks die codes gelijkheid op te bouwen", licht TEDxAmsterdam Women toe. "Hoe kunnen we onze toekomst vandaag al op orde krijgen, zodat we die morgen niet meer hoeven recht te zetten?"

Heb jij een inspirerend verhaal dat binnen dat thema past? Dan kun je 'm pitchen aan TEDxAmsterdam om kans te maken om aanwezig te zijn bij de Talent Night. Wel zijn er voorwaardes waar jouw pitch aan moet voldoen. Zo moet-ie in een van de TED-pijlers vallen: Technology, Entertainment, Design, Global Issues, Business/Entrepreneurship, Art & Music, Science of Sustainability. Ook moet de pitch Engels gesproken zijn. Je kunt je hier aanmelden.

Opgeven kan tot en met donderdag 20 april. Op 30 april wordt de shortlist bekend gemaakt. Op 15 mei zullen de tien finalisten bekend gemaakt worden en de persoon die op 29 juni als winnaar wordt benoemd op de Talent Night mag op 29 november spreken op het TEDxAmsterdam Women event in Theater Amsterdam.

Bron en beeld: TEDxAmsterdam Women