Deze stukken heeft elke modebewuste Parisienne in haar kast

Een aantal prachtige, tijdloze basics.

PFW - Street Style

Emily in Paris mag dan een dikke hit zijn, maar de veelal kleurrijke creaties van personages Emily Cooper en Mindy Chen zijn niet bepaald representatief. Er zijn heus vrouwen die in levendige haute couture de Champs-Élysées trotseren, maar de Franse stijl is vaak iets meer casual. Dit zijn de items waar Parisiennes bij zweren.

De Franse en Parijse stijl

Als we iets weten over Franse vrouwen is het wel dat ze nooit overdressed de deur uitgaan. Het gaat om een mix van effortless basics. De stijl van Parisiennes gaat nog wel net een stapje verder dan dat: zij combineren die basisitems met statement stukken. Dat laatste kan van alles zijn: van een blazer met schoudervulling tot een chique sjaal, tot een paar opvallende schoenen. Voor het gemak gaan wij vandaag alleen in op die basics. Onderstaande kledingstukken maken deel uit van de garderobe van elke Franse vrouw.

Tijdloze denim

Een tijdloze spijkerbroek is een van dé wardrobe staples van Franse vrouwen. Denim raakt nooit uit de mode en een goede jeans is de basic waarmee je alle kanten op kunt. Een paar stiletto's staan er prachtig onder en ook met een blazer of een chic jasje boven de spijkerbroek sla je de plank niet mis. Al neemt een Franse vrouw niet zomaar een spijkerbroek op in haar garderobe. Geen skinny jeans of een te wijde denim, maar een perfecte straight-leg broek in een klassiek blauwe kleur zonder een destroyed look (oké, een iets onafgewerkte zoom is d'accord).

Kniehoge leren laarzen

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Een klassieke basic maar óók een eyecatcher: de knee-high boot is een must-have als je de Franse stijl eigen wilt maken. Aangezien de laars an sich al een opvallend item is, kies je in dit geval het beste voor laarzen in een neutrale kleur. Denk aan zwart, bruin of beige. Of je dan liever kiest voor een knielaars met een stiletto, blokhak of een klein motiefje is helemaal aan jou.

Een trenchcoat

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Marissa Cox (@ruerodier)

Een kledingstuk dat nooit uit de mode is geweest en altijd bijdraagt aan stylish voor de dag komen is de trenchcoat. Alleen al een simpele jeans en een wit shirt zien er modieus uit onder deze jas. Hét kledingstuk om je voorkomen te voorzien van een fashionable finishing touch. Bovendien perfect voor de in-between seizoenen.

Schoenen met een subtiele hak

Stabiliteit als Bambi-op-het-ijs is de visie van geen enkele heel wearing woman. De hoge exemplaren bewaren de Fransen dan ook voor de dagen waarop minder gewandeld en meer gezeten wordt. Schoenen met een subtiele hak hebben alsnog een beenverlengend effect, zorgen voor elegantie en als je er een paar uur op staat voelt het niet alsof je aan de top van de Himalaya balanceert. Parfait!

Een iets oversized blazer

Als de Fransen iets belangrijk vinden, is het wel een goede blazer. Zo eentje mag niet oversized zijn, maar ook zeker niet te strak. De perfecte blazer zit wat los en heeft puntige, maar niet al te harde schouders. Bovendien schaf je een dergelijk jasje het liefst aan in neutrale kleuren, zodat het te combineren is met andere basics.

Bron: Pure Wow | Beeld: NLBeeld/ BrunoPress, Instagram 

Fashion
  • Street style, Miki (Mikialamode), Xiayan, and Justyna Czerniak arriving at Dior Spring Summer 2022 Haute Couture show, held at Musee Rodin, Paris, France, on January 24th, 2022. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM