Stylingtips: zo combineer je de leren broek

Easy peasy!

Flared, skinny, jogger, oversized – leer maakt elke broekstijl stoer. Als de leather pants nog geen onderdeel van jouw garderobe is, dan weet je wat je te doen staat. Maar hoewel de leren broek een echte essential is voor in je kledingkast, kan het nog best lastig zijn om ‘m te combineren. No clue? We got you!

Een lichte top

In het kader van less is more kunnen we stellen dat een lichte top met leather pants al-tijd een goed idee is. Of je broek nu wijd uitloopt of juist strak om de benen zit, met een lichte top op je leren broek sla je de plank nooit mis. Tip: zwart-wit is leuk, maar een beige of bruine leren broek met een crèmekleurige blouse geef je je look net wat meer die feminine touch.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jane Aldridge (@seaofshoes)

Een sweatshirt en blazer

Het grote voordeel van deze stylingtip is dat deze outfit hoogstwaarschijnlijk al in je kast ligt. Pak je meest comfy sweater van de plank, gooi er een oversized blazer overheen en you’re ready to go.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chrissy Rutherford (@chrissyford)

Een vleugje kleur

Tuurlijk, leather pants spicen elke outfit op. Maar het kan altijd nóg avontuurlijker. Vind je een witte top op je leren broek net wat te veilig, dan is een kleurrijke trui je beste vriend. Let er wel op dat je deze draagt met een glanzende broek. Een gecoate broek zonder glans met een gekleurde sweater kan je look een doffe uitstraling geven – en is natuurlijk het laatste wat je wil.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

Black on black

Zwart op zwart kan in fashionland niet fout gaan – zeker niet als je verschillende materialen met elkaar combineert. Draag bijvoorbeeld een klassieke zwarte coltrui op een leren broek met extra wijde pijpen en een lange, zwarte jas. Die laatste bij voorkeur met wat bont hier en daar voor wat extra drama.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

Een camel coat

Grote kans dat ook deze outfit al onderdeel is van jouw garderobe. Want zeg nou zelf: ben je nu echt een fashionista als je géén camel coat in je kast hebt liggen?! De kameelkleurige jas combineert vrijwel overal goed mee, maar met een leren broek komt-ie echt tot z’n recht. Maak het af met een goed stel blokhakken, een fashionable leather bag en een grote sjaal voor een classy look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

De juiste schoenen

Schoenen kunnen je outfit maken of breken. Al is je ootd nog zo fashionable, de verkeerde schoenen kunnen flink wat roet in het eten gooien voor de uitstraling van je algehele look. Voor welke exemplaren je kiest, hangt helemaal af van wat je wil uitstralen. Wil je je outfit voorzien van een vleugje elegantie? Dan is het vooral bij een leren broek met wijde pijpen mooi om deze te combineren met een hoge hak. Draag je liever een gecoate skinny jeans, dan zijn toffe sneakers of platforms juist een goede keuze.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws