Auto voor lange mensen; welke is het meest geschikt?

Een beetje extra beenruimte is wel zo fijn.

Nederland staat bekend als een land met een van de langste volken, en dus ook vrouwen, ter wereld. Hoewel lang zijn zeker leuk is en soms ook best handig kan zijn, kan dit ook flink wat nadelen opleveren. Zo kun je niet in elke auto comfortabel meer zitten. Gelukkig zijn er veel auto’s die voor lange mensen geschikt zijn, zoals de BMW iX1. Wil jij meer weten hierover? Lees dan zeker dit artikel verder om straks ook de beste auto voor lange mensen te hebben!

Auto met veel beenruimte achterin

In de eerste plaats staan auto’s die voor lange mensen geschikt zijn bekend om het feit dat er veel beenruimte achterin is. Nederlandse vrouwen hebben in vergelijking met andere vrouwen in de wereld namelijk veel langere benen. Om comfortabel achterin te zitten, is die extra beenruimte dus wel noodzakelijk. Veel automerken spelen hierop in. Bij je BMW dealer vind je daarom fijne auto’s met met veel beenruimte achterin. Een bijkomend voordeel van extra beenruimte achterin, is de voorstoelen dus ook verder naar achteren kunnen. Voorin heb je daardoor dus ook meer ruimte.

Waar moet je op letten bij een auto voor lange mensen?

Verder is het goed om te weten waar je op moet letten bij een auto voor lange mensen. Als lange vrouw heb je namelijk al meer dan genoeg struggles waar je mee moet dealen. Hieronder hebben we daarom de criteria voor je op een rijtje gezet van een goede auto waar je niet jezelf in hoeft ‘dubbel te vouwen’ om erin te passen.

Verstelbare stoel en stuur

Allereerst is het belangrijk om te letten op de verstelbare stoel en stuur. Sommige auto’s komen standaard met een verstelbaar stuur waarvan je de hoogte naar wens kunt aanpassen. Daarnaast kun je ook de stoel verstellen zodat je altijd op een comfortabele hoogte kunt rijden. Dit is belangrijk voor lange mensen, aangezien je anders niet goed uit het raam kunt kijken bij het rijden. Tevens kun je met deze functie zeker zijn dat je optimaal comfort hebt tijdens het rijden en bijvoorbeeld geen rug- of nekklachten krijgt.

Kan je zelf achterin zitten?

Ook is het handig om te weten of je zelf achterin kunt gaan zitten. Er bestaan namelijk verschillende auto’s die maar voor twee personen voorin geschikt zijn, met alleen maar een klein bankje achterin dat net groot genoeg is voor kleine kinderen of bijvoorbeeld om spullen neer te leggen. Andere auto’s hebben juist wel weer echte zitplaatsen achterin, maar vaak zijn deze qua ruimte erg beperkt. Hierdoor kunnen minder leuke situaties ontstaan, zoals dat je nooit een keertje achterin kunt zitten wanneer je met je vriendinnen een roadtrip maakt. Als je zelf achterin wilt gaan zitten, is dit dan ook een belangrijk aspect om op te letten.

De hoogte van de auto

Ook de hoogte van de auto is belangrijk. De meeste auto’s zijn tegenwoordig zo ontworpen dat lange mensen er goed in kunnen zitten. Vooral SUV’s en kleinere modellen hebben vaak wat extra beenruimte waardoor je meer comfort hebt tijdens het rijden. Desondanks kan de hoogte variëren per auto, wat dus ook weer iets is om bij aankoop van een auto rekening mee te houden. Veel lange mensen vinden het bijvoorbeeld vervelend om in een lage auto te stappen, doordat ze hier extra diep moeten bukken en het haast lijkt alsof ze de auto in moeten kruipen. Kies dus voor een auto met de juiste hoogte voor jezelf om dit soort problemen te vermijden.

Neem geen panoramadak

Tot slot adviseren we je om een auto zonder zonne- of panoramadak te nemen. Een panoramadak is erg leuk en heeft een ruimtelijk effect, maar het is helemaal niet handig voor mensen die langer zijn dan 1.90 meter. De auto lijkt misschien ruimer, maar is dat juist niet. De dakhemel is dan namelijk wat lager dan wanneer je een auto zou hebben zonder panoramadak. 

De voordelen van een auto voor lange mensen

Als laatste is het handig om de voordelen te benoemen van een auto voor lange mensen. Zo heb je nooit meer last van beperkte beenruimte, kun je met gemak achterin zitten en vermijd je blessures als gevolg van de lage instap of slecht zicht naar buiten. Daarnaast heb je ook meer ruimte voor bagage, waardoor je alles wat je mee wilt nemen makkelijk kunt vervoeren. Deze voertuigen hebben veelal luxe features waardoor je er een aantrekkelijke rit in kunt beleven en je optimaal geniet van je vervoermiddel. Al deze voordelen maken een auto voor lange mensen meer dan aantrekkelijk en met de richtlijnen hierboven, weet jij welke het meest geschikt is!

Dit artikel is in samenwerking met Dubbelsteyn tot stand gekomen. 

Bron: Dubbelsteyn | Beeld: Pexels

Laatste nieuws